20/09/2021 20/09/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, μεταξύ 16 και 20 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκε την Σμύρνη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, και περιηγήθηκε σε πνευματικούς και αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, τον Πρωτοσύγκελλο αυτού Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Διονύσιο Τζίτζο και την Ελλογ. κ. Αγνή...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2021 - 22:27

Επίσκεψη Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων στη Σμύρνη

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων στη Σμύρνη

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, μεταξύ 16 και 20 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκε την Σμύρνη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, και περιηγήθηκε σε πνευματικούς και αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, τον Πρωτοσύγκελλο αυτού Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Διονύσιο Τζίτζο και την Ελλογ. κ. Αγνή Νικολαίδου, Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου.

Μεταξύ των ιερών και ιστορικών αυτών χώρων συγκαταλέγονται:

Οι ιεροί Ναοί Αγ. Βουκόλου Σμύρνης, Αγ. Χαραλάμπους Κρήνης, Εισοδίων της Θεοτόκου Αλατσάτων, Αγ. Δημητρίου και Τιμίου Προδρόμου Κιρκιντζέ, η πρωτοχριστιανική Βασιλική Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Εφέσου, όπου και ο Τάφος Ευαγγελιστού Ιωάννου, ο εντός του αρχαίου αυτού χώρου Ναός της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον οποίον συνεκλήθη το 431 η Γ´ Οικουμενική Σύνοδος, το σπήλαιο των επτά παίδων της Εφέσου, την μεγίστης σπουδαιότητος αρχαία πόλις της Εφέσου, καθώς επίσης και την αρχαία πρωτοχριστιανική Αγορά(2ος μ. Χ. αιών) της Σμύρνης.

Ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή μετά την Ύψωση, 19 Σεπτεμβρίου, παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την Θ. Λειτουργία, τελεσθείσα υπό του οικείου Ποιμενάρχου αγίου Σμύρνης στον Ι. Ναό της Αγίας Φωτεινής, και μίλησε Τουρκιστί στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων