25/11/2022 25/11/2022 Η σχέση των Ορθοδόξων Κορεατών με τον Άγιο Νεκτάριο έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του ᾽90, όταν τεμάχιο του αγίου Λειψάνου Του έφθασε στην Κορέα και κατόπιν με την έκδοση βιβλίου με την ζωή του Αγίου Νεκταρίου από τον εκδοτικό οίκο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας. Διαδικτυακές Συνάξεις Στον Άγιο Νεκτάριο ήταν αφιερωμένη και η Διαδικτυακή...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 15:50

Γνωριμία με τον Άγιο Νεκτάριο στην Κορέα

Διαδώστε:
Γνωριμία με τον Άγιο Νεκτάριο στην Κορέα

Η σχέση των Ορθοδόξων Κορεατών με τον Άγιο Νεκτάριο έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του ᾽90, όταν τεμάχιο του αγίου Λειψάνου Του έφθασε στην Κορέα και κατόπιν με την έκδοση βιβλίου με την ζωή του Αγίου Νεκταρίου από τον εκδοτικό οίκο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

Διαδικτυακές Συνάξεις

Στον Άγιο Νεκτάριο ήταν αφιερωμένη και η Διαδικτυακή Σύναξη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 με προσκεκλημένο τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Εφραίμ ο οποίος μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες βιώματα και μαρτυρίες για τον Άγιο Νεκτάριο. Ο Σεβασμιώτατος διηγήθηκε την εμπειρία που είχε, όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου μαζί με τους συμμαθητές του και τον δάσκαλό τους Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ηλιόπουλο του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης Αίγινας, για την τέλεση της θείας Λειτουργίας στο Μοναστήρι, μετά την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου (1953).

Οι πάνω από εκατό συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση τις αναμνήσεις του Σεβασμιωτάτου από την γνωριμία του με δύο από τις μοναχές του Αγίου Νεκταρίου, δηλαδή της διακόνισσας Μαγδαληνής Μουστάκα και της Χρυσαφένιας Καλαμάκη.

Το ενδιαφέρον για τον Άγιο Νεκτάριο υπήρξε μεγάλο και η η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και δεύτερη Διαδικτυακή σύναξη με θέμα τον Άγιο Νεκτάριο.

Είθε να μιμηθούμε τις μεγάλες αρετές του Αγίου Νεκταρίου, για να μας οδηγήσουν, όπως κι Εκείνον, στην αγιοσύνη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής  και αναφέρθηκε σε πέντε γνωστά του πρόσωπα από την Αίγινα, που είχαν γνωρίσει εν ζωή τον Άγιο Νεκτάριο.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα: η ταινία Man of God στη Σεούλ

Από την στιγμή που προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε πολλές χώρες του κόσμου η σπουδαία ταινία: Man of God, της Yelena Popovic, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και συμπρωταγωνιστές τους Alexander Petrov και Mickey Rourke, επιθυμία όλων των μελών της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας ήταν να προβληθεί και στην Κορέα, για να γνωρίσουν περισσότεροι Κορεάτες τον Άγιο Νεκτάριο.

Μεγάλη συγκίνηση, μέχρι δακρύων, ένιωσαν όλοι όσοι είδαν την ταινία με κορεατικούς υπότιτλους την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, στο ιστορικό θέατρο Daehan Multiplex στη Σεούλ, κατά την διάρκεια του Catholic Film Festival (caff), μετά το πέρας της οποίας πολλοί ομολόγησαν ότι ωφελήθηκαν πολύ πνευματικά. Ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος ευχήθηκε, με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, να καλλιεργήσουμε τις τρεις μεγάλες αρετές του Αγίου, δηλαδή την υπομονή, την αγάπη και την συγχωρητικότητα, για να εισέλθουμε, όπως κι Εκείνος, στην Βασιλεία των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων