18/07/2021 18/07/2021 Την εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη ενορία των Βρυξελλών. Η Ενορίας της Αγίας Μαρίνης, είναι μία από τις πέντε ελληνόφωνες ενορίες στην βελγική πρωτεύουσα και φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και της ελευθερίας...
18 Ιουλίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 9:53

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες

Την εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη ενορία των Βρυξελλών.

Η Ενορίας της Αγίας Μαρίνης, είναι μία από τις πέντε ελληνόφωνες ενορίες στην βελγική πρωτεύουσα και φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και της ελευθερίας που δίδεται στους εξωτερικούς χώρους, οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο αίθριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, όπισθεν του Παρεκκλησίου, δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής κλήρου και λαού, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την επομένη, κυρίως ημέρα της εορτής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με την συμμετοχή κλήρου και ευαρίθμου εκκλησιάσματος από τις Βρυξέλλες.

Στον Εσπερινό τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, αναφερόμενος στην ζωή της Αγίας Μαρίνης και σε σημεία της χάριτός της που την έκαναν ιδιαίτερα λαοφιλή. Στη Θεία Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάδελφος Καφαλής, ο οποίος ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας εκθείασε το μεγαλείο της πίστεως της αιμορροούσης γυναικός, η οποία με κόπο προσπάθησε και κατάφερε να πλησιάσει τον Χριστό και εν τέλει έλαβε την πολυπόθητη ίαση, ταυτίζοντάς την με το μεγαλείο της πίστεως της Αγίας Μαρίνης, η οποία θυσίασε τα πάντα για να ενωθεί με τον πολυπόθητο Νυμφίο της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Οικονόμο κ. Γεώργιο Κόκκωνα και τους συνεργάτες αυτού για την όλη διοργάνωση της εορτής, τους κληρικούς και πιστό λαό που έσπευσαν να τιμήσουν την Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα και την ετήσια μνήμη της.

 

Φωτογραφίες από τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό:

 

 

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων