08/08/2022 08/08/2022 Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου εορτάστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητρόπολης Κορέας στο Gapyeong, για πρώτη φορά φέτος χωρίς την φυσική παρουσία του ιδρυτού της Μονής αειμνήστου μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου. Όλοι, όμως είχαν την βαθειά αίσθηση ότι ήταν πνευματικώς παρών και συμμετείχε της πανηγύρεως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη. Κληρικοί...
08 Αυγούστου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 11:01

Η εορτή της Μεταμόρφωσης στη Μονή που ίδρυσε ο μακαριστός Πισιδίας Σωτήριος

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμόρφωσης στη Μονή που ίδρυσε ο μακαριστός Πισιδίας Σωτήριος

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου εορτάστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητρόπολης Κορέας στο Gapyeong, για πρώτη φορά φέτος χωρίς την φυσική παρουσία του ιδρυτού της Μονής αειμνήστου μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου.

Όλοι, όμως είχαν την βαθειά αίσθηση ότι ήταν πνευματικώς παρών και συμμετείχε της πανηγύρεως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη. Κληρικοί και πιστοί επισκέφθηκαν το Μοναστήρι το Σάββατο 6 Αυγούστου από διάφορες ενορίες της Μητροπόλεως, για να συμμετάσχουν στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σωτηρίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος εξήγησε ότι η ανάβαση του Κυρίου με τους τρεις μαθητές Του «εις όρος υψηλόν» έγινε πρώτον, για να διδάξει τους μαθητές Του και όλους μας να βλέπουμε στον Ουρανό και όχι στη γη και δεύτερον, ότι η σωτηρία μας βρίσκεται στον Ουρανό και όχι στη γη. «Τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης». Συνεπώς, ας κάνουμε όλοι πράξη την λειτουργική προτροπή της Εκκλησίας μας «Άνω σχώμεν τας καρδίας».

Μετά το πέρας της Λατρείας στον προαύλιο χώρο της Μονής οι μοναχές παρέθεσαν κοινή τράπεζα αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων