11/07/2020 11/07/2020 Εορτάστηκε για πρώτη φορά η μνήμη του Αγίου Σωφρονίου στην Κορέα μετά την αγιοκατάταξή του. Στον Μεγάλο Εσπερινό και στον Όρθρο της εορτής εψάλλη η Ακολουθία, την οποία έλαβε η Μητρόπολη λίαν ευγενώς από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Τιμίου Προδρόμου Essex λίγο καιρό πριν από την εορτή, και ανατυπώσε την εικόνα του...
11 Ιουλίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 19:16

Η εορτή του Αγίου Σωφρονίου στην Κορέα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σωφρονίου στην Κορέα

Εορτάστηκε για πρώτη φορά η μνήμη του Αγίου Σωφρονίου στην Κορέα μετά την αγιοκατάταξή του.

Στον Μεγάλο Εσπερινό και στον Όρθρο της εορτής εψάλλη η Ακολουθία, την οποία έλαβε η Μητρόπολη λίαν ευγενώς από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Τιμίου Προδρόμου Essex λίγο καιρό πριν από την εορτή, και ανατυπώσε την εικόνα του Οσίου την οποία επίσης έλαβε ηλεκτρονικά από την Ιερά Μονή.

Ο νεοφανής Άγιος Σωφρόνιος γίνεται σιγά σιγά γνωστός και στην Κορέα μετά και από την έκδοση του έργου του για τον Όσιο Σιλουανό τον Αθωνίτη από τις εκδόσεις της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας “Korean Orthodox Editions”.

Είθε δια πρεσβειών αμφοτέρων των μεγάλων συγχρόνων αυτών Αγίων να γίνει περισσότερο γνωστή και η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων