19/06/2019 19/06/2019 Τα ονομαστήριά του εόρτασε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας, κ. Αυγουστίνος Από την ενθρόνισή του και μετά κάθε χρόνο η συνάντηση του Μητροπολίτη Γερμανίας με τον λαό της Μητροπόλεώς του, την 15η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου είναι σταθερή, με εξαίρεση το...
19 Ιουνίου, 2019 - 8:03

Η Γερμανία “εύχεται” στον Ποιμενάρχη της

Διαδώστε:
Η Γερμανία “εύχεται” στον Ποιμενάρχη της

Τα ονομαστήριά του εόρτασε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας, κ. Αυγουστίνος

Από την ενθρόνισή του και μετά κάθε χρόνο η συνάντηση του Μητροπολίτη Γερμανίας με τον λαό της Μητροπόλεώς του, την 15η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου είναι σταθερή, με εξαίρεση το 2016 που κατά την ημέρα αυτή βρισκόταν εκτός Γερμανίας, ως μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

Φέτος ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη μεταφέρθηκε κατά μία ημέρα, εξαιτίας του ότι συνέπεσαν με το Ψυχοσάββατο. Έτσι ορίσθηκε ως ημέρα εορτασμού η Κυριακή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία εορτάζει και ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Τριάδος στη Βόννη.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης προεξήρχε των ακολουθιών του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισιάς με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο εν Γερμανία Μητροπολίτη κ. Ισαάκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο βοηθό Επίσκοπο της Μητροπόλεώς μας.
Κατά την Θεία Λειτουργία απέδωσε ύμνους, η χορωδία της αραβόφωνης ενορίας του Ντίσελντορφ, η οποία συνόδευε τον Μητροπολίτη κ. Ισαάκ.


Στο τέλος των ιερών ακολουθιών αντηλλάγησαν προσφωνήσεις μεταξύ των δύο Μητροπολιτών κατά τις οποίες ο Σεβασμιώτατος κ. Ισαάκ αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου με αφορμή την ονομαστική του εορτή και τόνισε την σημαντική συμβολή του στην εδραίωση της Ορθοδοξίας στην Ο. Δ. της Γερμανίας καθώς και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων όλων των εθνικοτήτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων