23/11/2020 23/11/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κ. Αρσενίου εξέφρασε την θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήριά της προς τον Κλήρο και το Ποίμνιο της Σερβικής Εκκλησίας για την εκδημία του Προκαθημένου αυτής. “Ο αποιχόμενος Πατριάρχης Ειρηναίος διακόνησε με αυταπάρνηση και πιστότητα εν μέσω χαλεπών καιρών μετά πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, και συνεχών...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 18:59

Ι.Μ. Αυστρίας: “Ο Πατριάρχης Ειρηναίος διακόνησε με πιστότητα”

Διαδώστε:
Ι.Μ. Αυστρίας: “Ο Πατριάρχης Ειρηναίος διακόνησε με πιστότητα”

Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κ. Αρσενίου εξέφρασε την θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήριά της προς τον Κλήρο και το Ποίμνιο της Σερβικής Εκκλησίας για την εκδημία του Προκαθημένου αυτής.

“Ο αποιχόμενος Πατριάρχης Ειρηναίος διακόνησε με αυταπάρνηση και πιστότητα εν μέσω χαλεπών καιρών μετά πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, και συνεχών προκλήσεων για πολλές δεκαετίες το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εν Σερβία Εκκλησίας, αγωνιζόμενος για την σπορά του θείου λόγου και την πνευματική καρποφορία της, αλλά και για την ενότητα της καθόλου Ορθοδοξίας. Συμπληρώνοντας το ενενηκοστό έτος του επίγειου βίου του απέρχεται θείω θελήματι των ενθάδε και εις ουρανούς μεθίσταται”, αναφέρει. 

Και συνεχίζει: “Πληροφορηθείς την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ετέλεσε στον Ι.Μ.Ν. της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, ευχόμενος ο Θεός της αγάπης να κατατάξει την ψυχή του εκλιπόντος εν σκηναίς αγίων και χώρα ζώντων και να δώσει παρηγορία εις την θλίψη του Κλήρου και του ευσεβούς Ποιμνίου της Σερβικής Εκκλησίας για την απώλεια του σπουδαίου εκκλησιαστικού ανδρός”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων