16/02/2021 16/02/2021 Την χαρά της για την επάξια προαγωγή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στην Ιερά Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου. “Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ ξεκίνησε την ιερατική του πορεία στο Βέλγιο, πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμωνος, και διακόνησε από τις καίριες θέσεις του...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 20:48

Η Μητρόπολη Βελγίου για την εκλογή του Γέροντος Χαλκηδόνος

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Βελγίου για την εκλογή του Γέροντος Χαλκηδόνος

Την χαρά της για την επάξια προαγωγή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στην Ιερά Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ ξεκίνησε την ιερατική του πορεία στο Βέλγιο, πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμωνος, και διακόνησε από τις καίριες θέσεις του Πρωτοσυγκέλλου και του Βοηθού Επισκόπου, με τον τίτλο Ρηγίου, ενώ παράλληλα υπήρξε, μαζί με τον νυν Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, ένας των πρωτεργατών της σύστασης και οργάνωσης του Γραφείου Εκπροσωπήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και ο περί αυτόν ιερός κλήρος εύχονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ υγεία και δύναμη στην νέα του αποστολή, και ο Θεός να του χαρίζει πολυετή, πολύκαρπη και καλλίκαρπη, κατά πάντα ποιμαντορία. Άξιος!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων