21/05/2019 21/05/2019 Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων, ο δεύτερος ελληνορθόδοξος ναός της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος ομίλησε για τη συμβολή των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην ενδυνάμωση, αναγνώριση και οργάνωση της Εκκλησίας μετά από αιώνες διωγμών,...
21 Μαΐου, 2019 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 17:34

Η μνήμη των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι

Διαδώστε:
Η μνήμη των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων, ο δεύτερος ελληνορθόδοξος ναός της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος ομίλησε για τη συμβολή των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην ενδυνάμωση, αναγνώριση και οργάνωση της Εκκλησίας μετά από αιώνες διωγμών, και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο για την αγάπη και την πρόσκληση να προστεί του Εσπερινού.

Ανήμερα της εορτής λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικολάου Ξένου και του Πρωτοπρ. π. Χρήστου Μομπέλα. Ο Σεβασμιώτατος στο μεστό κήρυγμα προς το εκκλησίασμα ανέλυσε το βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με αναφορές στην εφαρμογή των χαρισμάτων τους από τους ηγέτες του κόσμου στη σημερινή εποχή.

Συμπροσευχόμενος παρέστη τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος.

456 (5)456 (4)456 (3)456 (2)456 (1)456 (6)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων