17/09/2020 17/09/2020 Τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρη του ιστορικού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην Κοινότητα Μπόρνοβας στα περίχωρα της Σμύρνης. Το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας της εορτής, ανήμερα της εορτής. Προ της απολύσεως ευλόγησε την...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 10:08

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη μαρτυρική Σμύρνη

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη μαρτυρική Σμύρνη

Τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρη του ιστορικού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην Κοινότητα Μπόρνοβας στα περίχωρα της Σμύρνης.

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας της εορτής, ανήμερα της εορτής. Προ της απολύσεως ευλόγησε την αρτοκλασία υπέρ υγιείας και μακροημερεύσεως των προσελθόντων πιστών, μετά δε από αυτή τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων και αοιδίμων κτιτόρων του Ιερού Ναού, των ιερατευσάντων και διακονησάντων εν αυτώ, των μακαρίων ευεργετών, εφοροεπιτρόπων και εκπαιδευτικών των Σχολείων της περιωνύμου αυτής Κοινότητος.

Ο Ναός βρίσκεται στο Ροδοχώριον (Ναρλήκιοι, σημερινή ονομασία Doğanlar) Μπούρνοβας (Μπόρνοβας) και θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτην Σμύρνης Χρύσανθο το 1864, κατόπιν εκδόσεως Υψηλού Φιρμανίου, το οποίο επέτρεπε την ανέγερση Ναού. Τα εγκαίνια αυτού τελέσθηκαν το 1864. Το Ροδοχώρι απέχει τρία χιλιόμετα από το Κέντρον του Μπόρνοβα, όπου υπήρχαν και άλλοι Ναοί (της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Τιμίου Προδρόμου κ.α.). Ο συγκεκριμένος Ναός επισκευάσθηκε το 2010 από τις τοπικές Αρχές, ενώ το 2015τον είχε επισκεφθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου συμβολικά είχε φυτέψει μια ελιά. Έκτοτε τελείται κατ’ έτος η ετησία πανήγυρις αυτού, κατόπιν αδείας των Αρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων