01/10/2020 01/10/2020 Την ίδρυση τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας στο Σάλτσμπουργκ και στο Γκράτς στην Αυστρία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Την είδηση γνωστοποίησε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη με ανάρτησή της. Μάλιστα η Μητρόπολη Αυστρίας θα αναλάβει τη στέγαση και τα λειτουργικά έξοδα των τμημάτων ενώ το υπουργείο Παιδείας την απόσπαση εκπαιδευτικών και την αποστολή των...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2020 - 16:42

Η Μητρ. Αυστρίας αρωγός στην ίδρυση τμ. Ελληνικής Γλώσσας

Διαδώστε:
Η Μητρ. Αυστρίας αρωγός στην ίδρυση τμ. Ελληνικής Γλώσσας

Την ίδρυση τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας στο Σάλτσμπουργκ και στο Γκράτς στην Αυστρία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Την είδηση γνωστοποίησε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη με ανάρτησή της. Μάλιστα η Μητρόπολη Αυστρίας θα αναλάβει τη στέγαση και τα λειτουργικά έξοδα των τμημάτων ενώ το υπουργείο Παιδείας την απόσπαση εκπαιδευτικών και την αποστολή των διδακτικών βιβλίων.

Συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη γράφει:

“Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έγκριση ίδρυσης τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Salzburg και στο Graz στην Αυστρία!
Πάνω από 7000 Έλληνες κατοικούν στην Αυστρία στα χνάρια μιας ιστορικής παροικίας.Αρκετοί Αυστριακοί επίσης αγαπούν την χώρα και τη γλώσσα μας! Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας αναλαμβάνει τη στέγαση και λειτουργικά έξοδα των τμημάτων ελληνικής γλώσσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την απόσπαση εκπαιδευτικών αλλά και την αποστολή των βιβλίων μέσω του Διόφαντου. Συνεχίζουμε!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων