21/03/2020 21/03/2020 “Καλώ όλους μας εις μετάνοιαν και εις κοινήν προσευχήν κατά την κρίσιμον αυτήν περίοδον, ιδίως κατά τας ημέρας και ώρας των Ιερών Ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών που ματαιούνται λόγω ανωτέρας βίας, προς τον εν Τριάδι Θεόν διά την ενίσχυσίν μας”, τονίζει σε Εγκύκλιο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το ποίμνιο...
21 Μαρτίου, 2020 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2020 - 10:32

“Καλούμαστε σε κοινή προσευχή την κρίσιμη αυτή περίοδο”

Διαδώστε:
“Καλούμαστε σε κοινή προσευχή την κρίσιμη αυτή περίοδο”

“Καλώ όλους μας εις μετάνοιαν και εις κοινήν προσευχήν κατά την κρίσιμον αυτήν περίοδον, ιδίως κατά τας ημέρας και ώρας των Ιερών Ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών που ματαιούνται λόγω ανωτέρας βίας, προς τον εν Τριάδι Θεόν διά την ενίσχυσίν μας”, τονίζει σε Εγκύκλιο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το ποίμνιο του πως κατόπιν Πατριαρχικής και Συνοδικής απόφασης όλες οι Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες που είχαν προγραμματιστεί, ματαιώνονται μέχρι νεωτέρας, Σε άλλο σημείο της Εγκυκλίου του αναφέρει: “παρακαλούμεν και προτρεπόμεθα όλους σας να προσευχηθούμε από κοινού προς τον Άγιον Χαραλάμπη, τον θαυματουργόν και ιαματικόν, τον θεραπευτήν των λοιμωδών ασθενειών, που κατήγετο από την πλησιόχωρον Μαγνησίαν (Manisa), να μεσιτεύση προς Κύριον διά την ταχείαν κατάπαυσιν της νόσου”.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος:

Κατόπιν Πατριαρχικής και Συνοδικής αποφάσεως, γνωρίζεται, εν συνοχή καρδίας και με την ελπίδα εις τον Θεόν, ότι αναστέλλεται η τέλεσις Θείων Λειτουργιών και Ιερών Ακολουθιών, εντός του πλαισίου της λήψεως μέτρων διά την αποφυγήν της διαδόσεως του κορονοιού.

Ως εκ τούτου, προσευχητικώς προς τον θεραπευτήν και σωτήρα των ψυχών και των σωμάτων ημών Κύριον, ανακοινούται ότι ματαιώνονται όλαι αι Θείαι Λειτουργίαι και Ιεραί Ακολουθίαι που είχον προγραμματισθή να τελεσθούν εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Προσευχόμενοι προς τον ιατρόν των ψυχών και των σωμάτων μας Κύριον Ιησούν Χριστόννά ενισχύη όλους μας κατά τας δυσκόλους αυτάς ημέρας, μετά συνοχής καρδίας σας πληροφορούμεν ότι συνήλθον εις συνεδρίαν υπό την προεδρίαν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου οι Ενδημούντες εις Κωνσταντινούπολιν Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται του Θρόνου, σήμερον, 18 Μαρτίου 2020, προς θεώρησιν της καταστάσεως η οποία εδημιουργήθη από την πανδημίαν του κορονοιού που πλήττει και την Χώραν μας, και, ληφθέντων υπ’ όψιν των μέτρων που έλαβον αι Αρμόδιοι Αρχαί της Εντίμου Πολιτείας μας διά τον περιορισμόν της εξαπλώσεως του ιού αυτού, απεφασίσθη η αναστολή της τελέσεως Θείων Λειτουργιών και Ιερών Ακολουθιών.

Κατόπιν τούτων, σας πληροφορούμεν ότι δεν θα τελεσθούν Θείαι Λειτουργίαι και Ιεραί Ακολουθίαι εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Φωτεινής μέχρι νεωτέρας αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εις περίπτωσιν εκτάκτου πνευματικής ανάγκης, μπορείτε να επικοινωνήτε προς τον εφημέριον αυτού, Αιδεσιμολογ. Πρωτοπρεσβύτερον π. Αθανάσιον Κατζιγκάν.

Ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης σας, καλώ όλους μας εις μετάνοιαν και εις κοινήν προσευχήν κατά την κρίσιμον αυτήν περίοδον, ιδίως κατά τας ημέρας και ώρας των Ιερών Ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών που ματαιούνται λόγω ανωτέρας βίας, προς τον εν Τριάδι Θεόν διά την ενίσχυσίν μας, με την ιδιαιτέραν παράκλησιν να κολοβώση τας ημέρας του πειρασμού και να δώση ταχέως την έκβασιν, τον οποίον, πειρασμόν, παρεχώρησεν εις ημάς, εκτός των άλλων,και διά να ασκηθούμεν εις την αρετήν και την πίστιν. Είθε η πνευματική αύτη άσκησις να οδηγήση όλους μας εις επινίκιον στέφανον αγώνος αρετής και έτσι να αξιωθούμε να προσκυνήσωμεν τα σεπτά Πάθη του Κυρίου μας και να πανηγυρίσωμεν την Λαμπροφόρον Ανάστασίν Του.

Τέλος, παρακαλούμεν και προτρεπόμεθα όλους σας να προσευχηθούμε από κοινού προς τον Άγιον Χαραλάμπη, τον θαυματουργόν και ιαματικόν, τον θεραπευτήν των λοιμωδών ασθενειών, που κατήγετο από την πλησιόχωρον Μαγνησίαν (Manisa), να μεσιτεύση προς Κύριον διά την ταχείαν κατάπαυσιν της νόσου.

Με την διαβεβαίωσιν ότι, ως πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως κατά τας ημέρας αυτάς, θα προσευχώμεθα δι’ όλους εσάς, το μικρόν ποίμνιον που ενεπιστεύθη εις ημάς η Εκκλησία εις την ιστορικήν Σμύρνην, διατελούμεν,  διάπυρος προς Θεόν ευχέτης όλων σας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Σμύρνης Βαρθολομαίος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων