30/05/2020 30/05/2020 Με αφορμή τον νέο Κανονισμό του Υπουργείου Υγείας και μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θρησκευμάτων της Αυστριακής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, από 29ης Μαΐου 2020 κατέστη δυνατή η περαιτέρω χαλάρωση των προς τήρηση κανόνων υγιεινής κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας. Οι ισχύοντες κανόνες είναι οι εξής: Καταργείται η...
30 Μαΐου, 2020 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 11:54

Κανονικά θα τελούνται γάμοι και βαπτίσεις στην Αυστρία

Διαδώστε:
Κανονικά θα τελούνται γάμοι και βαπτίσεις στην Αυστρία

Με αφορμή τον νέο Κανονισμό του Υπουργείου Υγείας και μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θρησκευμάτων της Αυστριακής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, από 29ης Μαΐου 2020 κατέστη δυνατή η περαιτέρω χαλάρωση των προς τήρηση κανόνων υγιεινής κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας.

Οι ισχύοντες κανόνες είναι οι εξής:

  • Καταργείται η υποχρέωση υπολογισμού 10 τ. μ. ανά πρόσωπο αλλά διατηρείται η υποχρεωτική απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των προσώπων. Για το λόγο αυτό θα σημειώνονται οι επιτρεπόμενες θέσεις καθημένων καθώς και ορθίων με σημείωση επί του δαπέδου. Πρόσωπα που κατοικούν μαζί δεν υποχρεούνται να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις.
  • Το προστατευτικό κάλυμα στόματος-μύτης ( μάσκα) είναι υποχρεωτικό κατά την προσέλευση και κατά την έξοδο από τον χώρο του Ιερού Ναού αλλά επιτρέπεται να αφαιρεθεί κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας.
  • Επιτρέπεται η τέλεση των Ιερών Μυστηρίων του Γάμου και του Βαπτίσματος καθώς και της Εξοδίου Ακολουθίας. Ως μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός παρόντων ορίζονται τα 100 πρόσωπα.

Εξακολουθούν να ισχύουν περαιτέρω όλοι οι από 29ης Μαΐου 2020 μη μεταβληθέντες κανόνες υγιεινής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων