04/10/2020 04/10/2020 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος τέλεσε στην περιοχή Sankt Andrä Zicksee την Κατάθεση του Θεμελίου Λίθου της πρώτης εν Αυστρία Ορθοδόξου υπό ανεγέρσεως Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παισίου, παρουσία εκπροσώπων των κρατικών, τοπικών, διπλωματικών αρχών, αλλά και αρκετών πιστών. Εξαιτίας της...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 10:48

Κατάθεση Θεμελίου Λίθου της πρώτης Ιεράς Μονής στην Αυστρία

Διαδώστε:
Κατάθεση Θεμελίου Λίθου της πρώτης Ιεράς Μονής στην Αυστρία

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος τέλεσε στην περιοχή Sankt Andrä Zicksee την Κατάθεση του Θεμελίου Λίθου της πρώτης εν Αυστρία Ορθοδόξου υπό ανεγέρσεως Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παισίου, παρουσία εκπροσώπων των κρατικών, τοπικών, διπλωματικών αρχών, αλλά και αρκετών πιστών.

Εξαιτίας της παρούσης υγειονομικής κρίσης του νέου κορωνοιού COVID-19 και των δεδομένων μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή συνωστισμών, η προσέλευσις περισσοτέρων προσώπων δεν ήταν δυνατή.

Τα διάφορα τμήματα του Λίθου τοποθετήθησαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, του Περιφερειάρχου του Burgenland κ. Hans Peter Doskozil, του τοπικού Δημάρχου κ. Andreas Sattler και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Παισίου Jung.

Η Α.Θ.Π. και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που δεν παρευρέθηκε στην εν λόγω τελετή εξαιτίας της εξελίξεως της πανδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19, σε μήνυμα που απέστειλε, τονίζει την σημασία ανεγέρσεως ορθοδόξου Ιεράς Μονής στο κέντρο της Εσπερίας ευχόμενος αυτή να καταστεί τόπος συνάντησης μεταξύ ανθρώπων και Θεού με πολλούς πνευματικούς καρπούς.

Εκ μέρους των παρευρισκομένων, ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους Πατέρες της Ιεράς Μονής στην περιοχή τονίζοντας, ότι αυτός ο τόπος αποτελεί πρότυπο συναδέλφωσης και συνύπαρξης διαφόρων λαών και πολιτισμών, ενώ ταυτοχρόνως εξέφρασε και την πεποίθησή του, ότι η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παισίου θα αποτελέσει μελλοντικώς αναπόσπαστο μέρος του τοπικού μοναχισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος στην προσλαλιά του, εν πρώτοις, τόνισε ότι με την τελετή αυτή πραγματώνεται μία επιθυμία που είχε εκφράσει ήδη κατά την άφιξή του στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας. Κατά δεύτερον, ευχήθηκε η Ιερά Μονή που θα ανεγερθεί μελλοντικώς, να καταστεί τόπος προσευχής, αγάπης και συνάντησης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, αλλά και των ανθρώπων μεταξύ των. Επίσης, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του πολιτιστικού και πνευματικού οράματος, ιδιαιτέρως την Α.Θ.Π.  τις τοπικές Αρχές, τον Αρχιτέκτονα κ. Θεμιστοκλή Ιωάννου και τέλος, τους δωρητές και ευεργέτες της Ιεράς Μονής.

Απευθυνόμενος προς τους Πατέρες της Αδελφότητος προέτρεψε αυτούς, να γίνουν μιμητές της αγάπης του Κυρίου μας, αλλά και μάρτυρες του Σταυρού και της Αναστάσεως Αυτού. Οπλισμένοι με την υπομονή θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δοκιμασίες και στους πειρασμούς κατά την διάρκεια της διακονίας τους. Εν κατακλείδι, ευχήθηκε πατρικώς ο Νυμφίος της Εκκλησίας να τους δίδει δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα, ώστε με αυταπάρνηση να γίνουν υπηρέτες της ευαγγελικής αλήθειας με αγαθή συνείδηση ενώπιον ανθρώπων και Θεού προς δόξαν της Εκκλησίας Του.

Στο μέσον του μοναστηριακού συγκροτήματος θα ανεγερθεί το Καθολικόν της Ιεράς Μονής, βυζαντινού ρυθμού με πέντε τρούλους και εσωτερική διακόσμηση, το οποίο θα περιβάλλεται από την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα, βοηθητικούς χώρους, αλλά και διάφορα Εργαστήρια. Πέρα από τα κελλία των Μοναχών, θα ανεγερθεί και Ξενώνας Προσκυνητών. Στις καθόλου εργασίες θα μετέχουν και Μαθητευόμενοι της Επαγγελματικής Σχολής Κτιστών πλινθοδομών Pinkafeld προκειμένου να λάβουν το πτυχίο τους.

Παρότι η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παισίου δεν έχει ανεγερθεί ακόμη, η Αδελφότητά της εντούτοις έχει συσταθεί ήδη από του έτους 2016 και βιώνει την καθόλου μοναστική παράδοση σε μικρό κατάλυμα, το οποίο αποκτήθηκε για τον σκοπό αυτό το ίδιο έτος στην περιοχή Sankt Andrä.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Προκειμένου να αποπερατωθούν οι καθόλου εργασίες ανεγέρσεως μπορούν να κατατίθενται χρηματικά ποσά με την αιτιολογία „Spende Klosterbau“ στον εξής λογαριασμό:

Griechisch-orientalische Metropolis von Austria

IBAN: AT98 1919 0000 0027 7806

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων