27/12/2020 27/12/2020 Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε και στην ιστορική Σμύρνη, εκεί που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία  ανθίζουν και πάλι. Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών της παραμονής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε όσους νοσούν από τον νέο...
27 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2020 - 9:55

“Κόλαση είναι η στέρηση της Κοινωνίας προς τον Θεό”

Διαδώστε:
“Κόλαση είναι η στέρηση της Κοινωνίας προς τον Θεό”

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε και στην ιστορική Σμύρνη, εκεί που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία  ανθίζουν και πάλι. Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών της παραμονής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε όσους νοσούν από τον νέο κορωνοϊό και προσευχήθηκε για ταχεία ανάρρωσή τους και ευχήθηκε  στα μέλη της κοινότητας.

“H σημασία αύτη της εορτής είναι ιδιαιτέρως εμφανής καθώς οι άνθρωποι, λόγω της αλγεινής εμπειρίας της απομονώσεως προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοιού, είμεθα εις θέσιν να εκτιμήσωμεν περισσότερον το αγαθόν της κοινωνίας και επικοινωνίας” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης προσθέτοντας ότι “Κόλασις είναι η στέρησις της Κοινωνίας προς τον Θεόν και τον συνάνθρωπον”. Κάλεσε επίσης το ποίμνιο να αξιοποιήσει “το μέγα δώρον της Θείας Οικονομίας, την δυνατότητα της αιωνίου θέας του Εσφαγμένου Αρνίου εν τω συνδέσμω της ειρήνης και της αγάπης προς αλλήλους”.

Τέλος ευχήθηκε “όπως το Θείον Βρέφος, ο Χριστός, κολοβώση τας ημέρας του πειρασμού της πανδημίας, φωτίση δε τας διανοίας των επιστημόνων να παράσχουν εις την ανθρωπότητα τα κατάλληλα θεραπευτικά μέσα”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων