01/12/2019 01/12/2019 Με συμμετοχή των Ορθοδόξων της περιοχής γιορτάστηκε στον Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Ντύσσελντορφ η μνήμη του Πρωτοκλήτου, Πολιούχου και Προστάτου της Ενορίας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής Λίγο πριν τον Εσπερινό υποδέχτηκαν με ευλάβεια οι Πιστοί, ακριβές αντίγραφο της εικόνας “Παναγίας Σουμελά” με πρωτοβουλία του Ποντιακού Συλλόγου Ντύσσελντορφ Ξενιτέας, το οποίο θα παραμείνει στον Ναό, για...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2019 - 16:46

Με αναμνήσεις από τις ελληνικές ρίζες η γιορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ

Διαδώστε:
Με αναμνήσεις από τις ελληνικές ρίζες η γιορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ

Με συμμετοχή των Ορθοδόξων της περιοχής γιορτάστηκε στον Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Ντύσσελντορφ η μνήμη του Πρωτοκλήτου, Πολιούχου και Προστάτου της Ενορίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Λίγο πριν τον Εσπερινό υποδέχτηκαν με ευλάβεια οι Πιστοί, ακριβές αντίγραφο της εικόνας “Παναγίας Σουμελά” με πρωτοβουλία του Ποντιακού Συλλόγου Ντύσσελντορφ Ξενιτέας, το οποίο θα παραμείνει στον Ναό, για να συνδέει τους ξενιτεμένους ομογενείς με την ιστορία και την παράδοση του Πόντου στο πρόσωπο της κατ εξοχήν ξενιτεμένης Παναγιάς.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, πλαισιούμενος απο Ιερείς άλλων Ενοριών που παραβρέθηκαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Το παρόν έδωσαν η Πρόξενος του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ κ.Μαρία Παπακωνσταντίνου, Πρόεδροι των Συλλόγων και πλήθος προσκυνητών.

Στο τέλος του Εσπερινού τιμήθηκε ο επίτροπος κ. Βασίλειος Χατζητάσκος για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην ενορία του Αγίου Ανδρέα.

Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του ενοριακού Κέντρου για τους παραβρισκόμενους, την οποία η ενοριακή χορωδία συνόδευσε με τραγούδια από τον Πόντο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων