18/07/2019 18/07/2019 Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων χοροστάτησε στον Όρθρο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, ενώ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Μάρκελλου, των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Pierre και π.Thierry και του Διακόνου Anton Gelyasov. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα των ποιμένων αλλά...
18 Ιουλίου, 2019 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2019 - 14:42

Μελιτηνής Μάξιμος: “Η ζωή των πιστών δεν μπορεί να έχει γκρίζες ζώνες”

Διαδώστε:
Μελιτηνής Μάξιμος: “Η ζωή των πιστών δεν μπορεί να έχει γκρίζες ζώνες”

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων χοροστάτησε στον Όρθρο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, ενώ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Μάρκελλου, των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Pierre και π.Thierry και του Διακόνου Anton Gelyasov.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα των ποιμένων αλλά και όλων των μαθητών του Ιησού Χριστού που είναι βαπτισμένοι στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, στηριζόμενος στο απόσπασμα της επί του Όρους Ομιλίας του Χριστού που διαβάστηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

 

 

 

 

 

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Οι πατέρες της Εκκλησίας είναι το φως του κόσμου, είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Σε κάθε εποχή, οι ποιμένες και οι ποιμενόμενοι, όλοι εμείς που αποτελούμε την στρατευομένη Εκκλησία, είμαστε μαθητές του Ιησού και οφείλουμε να πορευόμαστε με βάση το λόγο Του όπως είναι αποτυπωμένος στο Ιερό Ευαγγέλιο.

Είμαστε το φως του κόσμου, όπως καθαρά μας λέγει ο Κύριος, και να μην πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την πνευματική μας προκοπή και τη σωτηρία της ψυχής μας. Αυτό το φως του πνευματικού μας αγώνα οφείλει, όπως ακούσαμε σήμερα στο Ευαγγέλιο, να φωτίζει και όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας και στηρίζονται στο λόγο μας.

Ως τέκνα του Κυρίου να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Η πίστη μας στον Χριστό να φωτίζει τα πρόσωπά μας και να μας καθιστά ζωντανά παραδείγματα αληθείας και ειλικρίνειας.

Το ψέμα και η υποκρισία δεν έχουν καμία θέση στη ζωή μας.

Το ψέμα και οι αμαρτωλές πράξεις λάμπουν την πρώτη ημέρα, τη δεύτερη όμως αποκαλύπτεται το ψεύδος και ο σατανικός τους χαρακτήρας, και στη συνέχεια κρατούν εγκλωβισμένα τα θύματά τους στα δίκτυα του πονηρού.

Όπως μια πόλη που είναι αμφιθεατρικά κτισμένη επάνω σε ένα όρος και ορατή από παντού, έτσι και η ζωή των πιστών δεν μπορεί να έχει γκρίζες ζώνες, πονηρές σκέψεις και πράξεις μίσους και αμαρτίας, παρά να αποτελεί παράδειγμα ευθύτητας και αληθινότητας λόγων και πράξεων“.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων