25/12/2022 03/01/2023 «Αναζητούμε την ειρήνη για τις ψυχές μας και για τον κόσμο», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στο φετινό Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του. Ο Σεβασμιώτατος διαπιστώνει ότι η κοινωνία μας είναι βαθιά επηρεασμένη από τις διάφορες κρίσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία και η πνευματική ειρήνη αναζητείται ακόμη από την πλειοψηφία των ανθρώπων....
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 23:30

Μήνυμα του Μητροπολίτη Αυστρίας για την εορτή των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Αυστρίας για την εορτή των Χριστουγέννων

«Αναζητούμε την ειρήνη για τις ψυχές μας και για τον κόσμο», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στο φετινό Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Ο Σεβασμιώτατος διαπιστώνει ότι η κοινωνία μας είναι βαθιά επηρεασμένη από τις διάφορες κρίσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία και η πνευματική ειρήνη αναζητείται ακόμη από την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Ζητεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στο μήνυμα των Χριστουγέννων για την επί γης Ειρήνη διότι, όπως γράφει, «τη νύκτα των Χριστουγέννων και στους αιώνες των αιώνων ακούγεται ο Αγγελικός Ύμνος της δοξολογίας του Υψίστου για την επί γης Ειρήνη και την ευδοκία του Πατρός, την Γέννηση δηλαδή του Θεανθρώπου για την σωτηρία του ανθρώπου».

Από τη νύχτα των Χριστουγέννων και σε όλους τους αιώνες η Ειρήνη του Θεού παρεχομένη στον άνθρωπο, είναι η καταλλαγή του με τον Θεό και με την Δημιουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος εύχεται τα Χριστούγεννα να αποτελέσουν ευκαιρία ώστε να καταλάβουμε τι είναι η Ειρήνη και να την επιτύχουμε, όπως λέγει ο Ψαλμός: «Αναζητήστε την Ειρήνη και επιδιώξτε την απόκτησή της».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος καλεί λοιπόν να κατανοηθεί το αληθινό νόημα της εν Χριστώ Ειρήνης ώστε, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, να οδηγηθούν οι άνθρωποι στο Φως της θεογνωσίας και παραθέτει απόσπασμα από τη διδασκαλία του Μεγάλου Βασιλείου: «Όποιος επιδιώκει την Ειρήνη αναζητεί τον Χριστό διότι Αυτός είναι η Ειρήνη».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων