23/03/2020 23/03/2020 Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, έστειλε στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, μέσα από την συχνότητα του Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. “Οφείλουμε να μη χάσουμε την πίστη μας, αυτή την περίοδο που βλέπουμε να αναβιώνει η μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ,  και να αναθεωρήσουμε τις...
23 Μαρτίου, 2020 - 19:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 19:59

Μητρ. Ν. Ζηλανδίας: “Να μη χάσουμε την πίστη μας”

Διαδώστε:
Μητρ. Ν. Ζηλανδίας: “Να μη χάσουμε την πίστη μας”

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, έστειλε στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, μέσα από την συχνότητα του Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

“Οφείλουμε να μη χάσουμε την πίστη μας, αυτή την περίοδο που βλέπουμε να αναβιώνει η μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ,  και να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας, με τους συνανθρώπους μας , με τον εαυτό μας και τον Θεό”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και στη Νέα Ζηλανδία, ανέφερε:

“Ακολουθούμε και στη Νέα Ζηλανδία τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού, βρισκόμαστε στα μέτρα ασφαλείας επιπέδου 3, σύμφωνα με την Πρωθυπουργό και αναμένεται άμεσα να βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται κι η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Μέχρι σήμερα τα κρούσματα φτάνουν τα 100 με 2 θανάτους, στην Νέα Ζηλανδία, υπάρχει ακόμα χρόνος, αλλά η κεντρική πολιτεία βρίσκεται σε επιφυλακή. Σας διαβεβαιώ ωστόσο, πως με βάση τα όσα γνωρίζω, οι Έλληνες της Νέας Ζηλανδίας μέχρι στιγμής είναι ασφαλείς. Τις άγιες μέρες της Μ. Εβδομάδος και της Αναστάσεως του κυρίου, οι εκκλησίες πιθανότατα να είναι κλειστές. Μέχρι σήμερα μπορούσαν σε ένα μέρος να μαζευτούν 100 άτομα, οι εκκλησίες κι οι ακολουθίες τελούνταν κανονικά με λίγο κόσμο όμως παρά την προτροπή μας, από σήμερα οι ναοί κλείνουν και οι ακολουθίες θα τελούνται από έναν ιερέα κι έναν ψάλτη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων