06/02/2019 06/02/2019 Τον Αγιασμό στις νέες εγκαταστάσεις και την κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019. Ένα χρόνο πριν, περίπου, ο διεθνής οργανισμός του ΝΑΤΟ, ο οποίος εδρεύει στην πρωτεύουσα του Βελγίου από την...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 20:24

Μητρ. Βελγίου: “Σημαντικό το έργο της διατήρησης της ειρήνης στον κόσμο”

Διαδώστε:
Μητρ. Βελγίου: “Σημαντικό το έργο της διατήρησης της ειρήνης στον κόσμο”

Τον Αγιασμό στις νέες εγκαταστάσεις και την κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019.
Ένα χρόνο πριν, περίπου, ο διεθνής οργανισμός του ΝΑΤΟ, ο οποίος εδρεύει στην πρωτεύουσα του Βελγίου από την ίδρυσή του το 1949, απέκτησε καινούργιες εγκαταστάσεις, υπερσύγχρονες και ανάλογες των αναγκών της εποχής μας. Σε ένα προάστιο των Βρυξελλών, καθ’ οδόν προς τον διεθνή αερολιμένα, ένα επιβλητικό κτίριο, αντικατέστησε το παλαιό, στο οποίο στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες της Συμμαχίας, τόσο οι διπλωματικές, όσο και οι στρατιωτικές.

Μετά το τέλος του Αγιασμού και την κοπή της Βασιλόπιτας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον επικεφαλής και Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ Πρέσβυ κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, καθώς και τον Στρατιωτικό Αντιπρόσωπο Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη για την πρόσκληση και την ευκαιρία να εγκαινιασθεί και να λάβει την ευλογία του Θεού ο χώρος στον οποίο στεγάζεται η Ελληνική Αντιπροσωπεία.

«Είναι ενάμισης χρόνος που οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών μελών της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ εγκαινίασαν το νέο αυτό κτίριο Σήμερα η Ελληνική Αντιπροσωπεία λαμβάνει την ευλογία του Θεού για να επιτελέσει το τόσο σπουδαίο και σημαντικό έργο της διατήρησης της ειρήνης στον κόσμο, ενός αγαθού που συχνά κλυδωνίζεται… Είναι σπουδαίο το έργο σας. Εδώ καλλιεργείται η ειρήνη και η καταλλαγή του κόσμου…’» είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο έτος και στο μεγάλο γεγονός των εορτασμών του χρυσού ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου από την ίδρυσή της το 1969.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Πρέσβυς κ. Λαμπρίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την μετάδοση της ευλογίας στο νέο κτίριο του ΝΑΤΟ και ευχήθηκε στους στενούς του συνεργάτες και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας υγεία και δύναμη στην αποστολή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων