03/05/2019 03/05/2019 Την καθιερωμένη ημερήσια σύναξη του ιερού κλήρου και της νεολαίας της πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019, στην περιοχή του Dilbeek, στα προάστια των Βρυξελλών. Το θέμα της φετινής συνάξεως είχε τίτλο «Η ζωή μετά τον θάνατο», το οποίο αφορούσε το επέκεινα της παρούσης ζωής, τον ρόλο της Ανάστασης του Χριστού...
03 Μαΐου, 2019 - 14:33

Μητρ. Βελγίου: “Το ποιμαντικό μας έργο ενισχύεται”

Διαδώστε:
Μητρ. Βελγίου: “Το ποιμαντικό μας έργο ενισχύεται”

Την καθιερωμένη ημερήσια σύναξη του ιερού κλήρου και της νεολαίας της πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019, στην περιοχή του Dilbeek, στα προάστια των Βρυξελλών. Το θέμα της φετινής συνάξεως είχε τίτλο «Η ζωή μετά τον θάνατο», το οποίο αφορούσε το επέκεινα της παρούσης ζωής, τον ρόλο της Ανάστασης του Χριστού σε αυτό και τον αγώνα του πιστού να συνεχίζει να ζει ακόμα και μετά την έξοδό του από τον παρόντα κόσμο.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με την απόδοση των ύμνων σε διάφορες γλώσσες. Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της σύναξης των κληρικών του, μαζί με νέους από τις ενορίες της Μητροπόλεως, τόνισε την μεγάλη σημασία της ενίσχυσης του ποιμαντικού έργου της τοπικής Εκκλησίας όσον αφορά τους νέους και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις διαλέξεις και το πλούσιο πρόγραμμα της ημερίδας.

Ακολούθως, μετά το πρόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της συνάξεως, η οποία έφερε τον γενικό τίτλο της ημερίδας «Η ζωή μετά τον θάνατο» από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Διευθυντή του φλαμανδόφωνου τμήματος του Ινστιτούτου Προπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Απόστολος Παύλος», κ. Dominique Verbeke, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ζωής και του θανάτου στην ιστορία της ανθρωπότητας και έθεσε προβληματισμούς για συζήτηση. Μετά το τέλος της εισηγήσεως οι ιερείς είχαν μια ξεχωριστή συνάντηση με τον Μητροπολίτη, όπου ανέπτυξαν διάφορα πρακτικά θέματα και ζητήματα ποιμαντικής, ενώ οι νέοι είχαν μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον π. Dominique σχετικά με το θέμα της ομιλίας του.

Το μεσημέρι, μετά το εόρτιο γεύμα στο ύπαιθρο, στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον που περιέκλειε το κάστρο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, οι συμμετέχοντες νέοι χωρίστηκαν σε γλωσσικές ομάδες, στις οποίες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις, να κοινωνήσουν προβληματισμούς και να εκφράσουν τις απόψεις τους τόσο για το θέμα της ζωής και του θανάτου, όσο και για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν έναν Ορθόδοξο νέο στο κέντρο της Ευρώπης σήμερα.

Στο τέλος της ημερίδας έγινε μια γενική ανακεφαλαίωση κατά την οποία ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τόσο τους κληρικούς, όσο και τους νέους, οι οποίοι έφτασαν στις Βρυξέλλες από τα διάφορα μέρη της Επαρχίας για να συμμετέχουν στην σύναξη. «Η χαρά μας σήμερα είναι μεγάλη, όχι μόνο γιατί διατρέχουμε την Αναστάσιμη περίοδο, αλλά και γιατί για μια ακόμα χρονιά βρισκόμαστε όλοι μαζί, κλήρος και νέοι στον ίδιο τόπο. Σήμερα κοντά σας η δική μου χαρά γίνεται μεγαλύτερη. Σήμερα κοντά σας είμαι ένας Επίσκοπος ευτυχισμένος… Σε λίγο θα αναχωρήσουμε για τα σπίτια μας, για τις ενορίες μας και καλούμαστε να μεταφέρουμε αυτό που ζήσαμε, όσα ακούσαμε και όσα είδαμε σήμερα εδώ. Την χαρά που μας χάρισε ο Αναστημένος Χριστός και η επικοινωνία μεταξύ μας, καλούμαστε να την μεταφέρουμε ως άλλοι Απόστολοι και Μυροφόρες στον κόσμο που ζούμε και αγωνιζόμαστε…» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Τέλος, οι νέοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη καθιερωμένη τριήμερη συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβριο στο Βέλγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων