03/04/2020 03/04/2020 “Ζούμε αναμφιβόλως στιγμές ιδιαιτέρως δύσκολες με την εμφάνιση και την εξάπλωση του κορωνοιού και προσευχόμαστε στον Κύριο να μας ελεήσει” τονίζει στην Εγκύκλιό του προς τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας. Στο μήνυμα, επισυνάπτει το τελευταίο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία ζητά την...
03 Απριλίου, 2020 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2020 - 21:27

Μητρ. Βελγίου: “Ζούμε στιγμές ιδιαιτέρως δύσκολες”

Διαδώστε:
Μητρ. Βελγίου: “Ζούμε στιγμές ιδιαιτέρως δύσκολες”

“Ζούμε αναμφιβόλως στιγμές ιδιαιτέρως δύσκολες με την εμφάνιση και την εξάπλωση του κορωνοιού και προσευχόμαστε στον Κύριο να μας ελεήσει” τονίζει στην Εγκύκλιό του προς τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας.

Στο μήνυμα, επισυνάπτει το τελευταίο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία ζητά την αναστολή όλων των εκκλησιαστικών τελετών και εκδηλώσεων μέχρι νεωτέρας και σε συνάρτηση με την εξέλιξη της καταστάσεως.

“Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση της καταστάσεως, γνωρίζω καλώς ότι θα ζήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και την εορτή της Αναστάσεως του Χριστού άνευ προηγουμένου δύσκολα· χωρίς ιερές ακολουθίες, χωρίς Θείες Λειτουργίες, χωρίς Θεία Κοινωνία. Ωστόσο, πρέπει να ενθαρρύνουμε τους πιστούς μας να προσεύχονται διαβάζοντας τις ακολουθίες στις οικίες τους ενώπιον των εικόνων, όπως ακριβώς το είπε προσφάτως σε μία συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης. Ίσως θα μπορούσαμε να τους προτείνουμε τα λειτουργικά κείμενα από τις ιστοσελίδες μας. Παραλλήλως, ας μείνουμε σε επικοινωνία μαζί τους. Στην σημερινή εποχή υπάρχουν τα μέσα· το τηλέφωνο, το Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να τους ενθαρρύνουμε σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις στις οποίες ο φόβος εμφανίζεται στην ζωή τους. Εξ άλλου, γνωρίζουμε ότι ο Χριστός είναι ο νικητής κάθε κακού! Ελπίζουμε ότι κι εμείς μπορούμε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε αυτό το κακό το συντομότερο δυνατόν και να συνεχίσουμε να ζούμε την οικεία κοινωνία μας με τον φιλάνθρωπο Θεό μας! Επίσης, σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας για τον εν Χριστώ αδελφό μας, τον πατέρα Νικόλαο Παλαμιανάκη, ο οποίος σταδιακώς ανακάμπτει! Δόξα τω Θεώ!”, αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων