23/09/2022 23/09/2022 Με την τελετή του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα ξεκινούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 τα Κατηχητικά Μαθήματα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης. Ο Σεβασμιώτατος εξέδωσε Ποιμαντορική Εγκύκλιο για την έναρξη των μαθημάτων προς τα παιδιά και τους γονείς. Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος Αγαπητοί μου παιδιά και γονείς, Με τη χάρη του Θεού,...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 - 11:24

Μητροπολίτης Σουηδίας: Σε ένα κόσμο με κακή πληροφόρηση, η μόνη αλήθεια είναι ο Χριστός

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σουηδίας: Σε ένα κόσμο με κακή πληροφόρηση, η μόνη αλήθεια είναι ο Χριστός

Με την τελετή του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα ξεκινούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 τα Κατηχητικά Μαθήματα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης. Ο Σεβασμιώτατος εξέδωσε Ποιμαντορική Εγκύκλιο για την έναρξη των μαθημάτων προς τα παιδιά και τους γονείς.

Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος

Αγαπητοί μου παιδιά και γονείς,

Με τη χάρη του Θεού, καθώς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και βρήκατε το βηματισμό σας, απευθύνομαι σε όλους σας, για να σας υπενθυμίσω την έναρξη των κατηχητικών μαθημάτων στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022.

Την ημέρα αυτή θα τελέσουμε την ακολουθία του αγιασμού και οι φιλόξενες εγκαταστάσεις στο υπερώο του καθεδρικού μας ναού, μαζί με τους εθελοντές κατηχητές, θα σάς περιμένουν, για να λάβετε τα πνευματικά εφόδια, μαζί με τις δραστηριότητες, που καλλιεργούν τις μεταξύ σας σχέσεις και δίνουν απαντήσεις στις πνευματικές σας αναζητήσεις.

Ο απόστολος Παύλος μάς θυμίζει ότι «ο σπείρων φειδομένως, φειδομένως και θερίσει, και ο σπείρων επ’ ευλογίαις, επ’ ευλογίαις και θερίσει» (Β΄ Κορ. 9,6). Αυτό σημαίνει ότι η ζωή μας μοιάζει με ένα χωράφι, που δίνει τόσο σπόρο, όση είναι η σπορά. Αν δίνεις λίγα, θα λάβεις λίγα. Αν σπείρεις απλόχερα, θα λάβεις πολλαπλάσια. Το ίδιο συμβαίνει και στην πνευματική μας ζωή.

Ο λόγος του Θεού μάς υπενθυμίζει ότι «οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος» (δ΄, 1-4). Το ψωμί στηρίζει και χορταίνει το ανθρώπινο σώμα, όμως η ψυχή μας, η οποία διψά από χαρά, ελπίδα και παρηγοριά, έχει ανάγκη από το λόγο του Θεού, ο οποίος ανακαινίζει και μεταμορφώνει.

Εμείς οι μεγαλύτεροι, είμαστε καρποί μιας σποράς, η οποία καρποφόρησε από γενιά σε γενιά. Είναι, λοιπόν, χρέος μας, να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθοδοξίας, της εμπειρίας και της παράδοσης, δίνοντας τους την ευκαιρία, σε ένα κόσμο γεμάτο προπαγάνδα, κακή πληροφόρηση, υπέρμετρο καταναλωτισμό, καταστροφικές διδασκαλίες και διάφορες ιδεολογίες, να γνωρίσουν τη μόνη αλήθεια, που είναι ο Χριστός και να γευθούν τον καρπό του Αγίου Πνεύματος μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας και κυρίως με τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, να κάθονται στα μπροστινά στασίδια, ώστε, πριν τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα απευθύνουμε στα παιδιά μας σύντομη ομιλία και στη συνέχεια, τα παιδιά θα μεταλάβουν και ακολούθως θα οδηγούνται σε μία από τις αίθουσες διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων.

Την πρώτη Κυριακή των μαθημάτων, δηλαδή στις 2 Οκτωβρίου, θα γίνει ο διαχωρισμός των παιδιών σε αίθουσες, ανάλογα με την ηλικία τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια του Κατηχητικού Σχολείου Δρ. Βασιλική Βασιλά Πραξιτέλους στο κινητό της: +46760616937 ή στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: [email protected]

Είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης θα ακολουθήσουν όλες οι ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας.

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές για Καλή χρονιά!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων