10/05/2022 11/05/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία του αγίου αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου 2022. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως και εκ της εν Βελγίω παρουσίας της Γεωργιανικής Εκκλησίας....
10 Μαΐου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 0:23

Μνημόσυνο για έναν θεμελιωτή της Ορθοδοξίας στο Βέλγιο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για έναν θεμελιωτή της Ορθοδοξίας στο Βέλγιο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία του αγίου αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου 2022.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως και εκ της εν Βελγίω παρουσίας της Γεωργιανικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγάπη και στην πίστη των Μυροφόρων γυναικών προς τον Χριστό αλλά και την βίωση αυτής της πίστης με πράξεις μέσα στην ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρου μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt καθώς και του κατά σάρκα πατρός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ αειμνήστου Ανδρέου, οι οποίοι εκοιμήθησαν εν Κυρίω το ίδιο έτος και την ίδια ημέρα.

Στο τέλος του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη των κατά σάρκα πατέρων, του δικού του καθώς και του Θεοφιλεστάτου, που ειδικά μέσα στην πασχάλια περίοδο που διανύουμε δίνει το μήνυμα της ελπίδας της αναστάσεως όλου του ανθρωπίνου γένους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου παρετέθη κέρασμα στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας.

Ο μακαριστός π. Ιγνάτιος ήταν διαπρεπής δικηγόρος του Βελγίου στην εποχή του, που μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονα ενήργησε τα μέγιστα για την αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Βελγικό Κράτος. Ο π. Ιγνάτιος ήταν και ο ίδιος κληρικός, ιδρύοντας την Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη, ενώ προσέφερε στην Εκκλησία ως κληρικούς τους δύο υιούς του και τον ένα γαμπρό του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων