27/11/2020 27/11/2020 Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη λειτουργίας και προσφοράς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Άγιος Ιλάριος Επίσκοπος Πικταυίου». Ένας μήνας όμορφος, γεμάτος πνευματικές και μουσικές εμπειρίες για τους διδάσκοντες και τους ευάριθμους διδασκομένους. Η Ιερά τέχνη του Δαμασκηνού...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 22:18

Μητρόπολη Βελγίου: Νέο Μάθημα Τυπικής Διατάξεως

Διαδώστε:
Μητρόπολη Βελγίου: Νέο Μάθημα Τυπικής Διατάξεως

Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη λειτουργίας και προσφοράς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Άγιος Ιλάριος Επίσκοπος Πικταυίου». Ένας μήνας όμορφος, γεμάτος πνευματικές και μουσικές εμπειρίες για τους διδάσκοντες και τους ευάριθμους διδασκομένους. Η Ιερά τέχνη του Δαμασκηνού διδάσκεται στην ελληνική, γαλλική και φλαμανδική γλώσσα δημιουργώντας έναν επιπλέον σύνδεσμο των ανθρώπων με τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

Ίσως η ενσκήψασα επιδημία του κορωνοϊού μετέβαλε τους αρχικούς στόχους και οραματισμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν πρέπει να απελπίζει και να καταβάλλει την κάθε είδους πρόοδο. Φρονώντας ότι η ζωή του Χριστιανού δεν έχει αδιέξοδα και θέλοντας να συνεχιστεί το όμορφο έργο της διαδόσεως της εκκλησιαστικής μουσικής, η Σχολή της Μητροπόλεώς Βελγίου, σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτείας, υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την απρόσκοπτη διενέργεια των μαθημάτων.

Επιπλέον, ένα νέο μάθημα προστίθεται στα διδασκόμενα μαθήματα. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Σχολής εντάσσεται η εκμάθηση και διάδοση της Τυπικής Διατάξεως (Τυπικού), η οποία έχει εξέχουσα θέση στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, καθώς αποτελεί το σύνολο των οδηγιών και διατάξεων για το πώς και πότε πρέπει να τελούνται οι ακολουθίες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, γίνεται γνωστή η εισαγωγή του μαθήματος εκμάθησης της Τυπικής Διατάξεως (Τυπικού), του οποίου η διδασκαλία πραγματοποιείται μία φορά το μήνα, ήδη από την Τετάρτη 25/11/2020.

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι η γνωριμία και επαφή των σπουδαστών με την τάξη της Εκκλησίας, η εξοικείωσή τους με την τάξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εν γένει η σπουδή και μαθητεία των ενδιαφερομένων στην εκκλησιαστική ευταξία.

Εκτός από τους φοιτητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να παρακολουθήσει το εν λόγω μάθημα, αρκεί να επικοινωνήσει με τον Υπεύθυνο της Σχολής, Διάκονο Κωνσταντίνο Δέδε, στο τηλέφωνο: +32 470 98 69 23 ή στο email: [email protected] για να ενημερωθεί σχετικά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων