18/01/2020 18/01/2020 Μετά από πρόσκληση του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, Αρχιερατικού Επιτετραμμένου για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, ο Αρχιδήμαρχος της πόλης Νταχάου κ. Florian Hartmann επισκέφθηκε πρόσφατα τον ιερό ναό των Αγίων Πάντων και το Πολιτιστικό Κέντρο “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος” στο Μόναχο. Η πρόσκληση-επίσκεψη του αρχιδημάρχου κ. Hartmann έλαβε χώρα ως ανταπάντηση στις προσκλήσεις του...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 10:47

Ο Αρχιδήμαρχος του Νταχάου στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου

Διαδώστε:
Ο Αρχιδήμαρχος του Νταχάου στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου

Μετά από πρόσκληση του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, Αρχιερατικού Επιτετραμμένου για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, ο Αρχιδήμαρχος της πόλης Νταχάου κ. Florian Hartmann επισκέφθηκε πρόσφατα τον ιερό ναό των Αγίων Πάντων και το Πολιτιστικό Κέντρο “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος” στο Μόναχο.

Η πρόσκληση-επίσκεψη του αρχιδημάρχου κ. Hartmann έλαβε χώρα ως ανταπάντηση στις προσκλήσεις του Δήμου Νταχάου προς τον επί σειρά ετών Επιτετραμμένο για τα Βαυαρικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, σε εκδηλώσεις του Δήμου Νταχάου που έχουν σχέση με την ιστορία του ναζιστικού Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στη πόλη αυτή.

Τον αρχιδήμαρχο υποδέχθηκαν και καλοσώρισαν ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Δρ. Λάμπρος Τσίνας, ως εκπρόσωπος του Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Βήχου, προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Στεφάνου Νταχάου. Ο κ. Δρ. Τσίνας είναι εθελοντής εκκλησιαστικός Επίτροπος στην Ενορία Νταχάου και έχει μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα. Σπούδασε Αεροναυπηγική και Αεροδιαστημική στη Γερμανία, με διδακτορική διατριβή επί αυτονόμων αυτοκινήτων.

Ο Αρχιδήμαρχος κ. Hartmann παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τη ξενάγηση στο ναό και στην υπέροχη βυζαντινή αγιογράφησή του και ενημερώθηκε διεξοδικά για την ιστορία, τη ζωή και δράση του Ελληνισμού στο Μόναχο. Κατόπιν μετέβησαν όλοι στο γραφείο του π. Αποστόλου Μαλαμούση, όπου ο αρχιδήμαρχος έθεσε την υπογραφή του στο βιβλίο των επισήμων επισκεπτών και γεύτηκε ελληνικά παραδοσιακά γλυκίσματα, που ετοίμασε και διέθεσε το „Ζαχαροπλαστείο Παλιός“ στο Μόναχο.

Στη συζήτηση που επακολούθησε υπήρξε αναφορά στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της πόλης Νταχάου και στη παρουσία και προσφορά της Ενορίας Αγίου Στεφάνου και της ελληνικής παροικίας. Ο αρχιδήμαρχος συμμετείχε, όπως ο ίδιος τόνισε, πολλάκις σε εορτές της Εκκλησίας μας τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και σε άλλες εκδηλώσεις της Ενορίας και των ελληνικών Συλλόγων.

Υπήρξε επίσης αναφορά και στις πολιτικές και πολιτιστικές προοπτικές ενόψει και των δημοτικών εκλογών, στα μέσα Μαρτίου 2020. Ο κ. Ηartmann επήνεσε ιδιαίτερα τη δημιουργική συμμετοχή των Ελλήνων Δημοτικών Συμβούλων στο Δήμο Νταχάου και εύχεται να συνεχιστεί και με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η δυναμική παρουσία του Ελληνισμού στα δρώμενα της πόλης Νταχάου.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος προσκάλεσε το Δήμο Νταχάου και τον Αρχιδήμαρχο προσωπικά να λάβουν μέρος στη φετεινή Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα, τον Ιούνιο στο Μόναχο.

Η όλη φιλική και εγκάρδια συνάντηση και συζήτηση έλαβε πέρας με τις ευχές να χαρίζει ο Θεός υγεία, δύναμη και φωτισμό στον αρχιδήμαρχο κ. Hartmann και στους Έλληνες Δημοτικούς Συμβούλους Νταχάου να επιτελούν το έργο τους, για το καλό της κοινωνίας μας.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων