21/02/2021 21/02/2021 Με την ευκαιρία της εκλογής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου ως του 46ου Προκαθημένου στον Πατριαρχικό θρόνο του Αγίου Σάββα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πανιερ. Επίσκοπο Μεγάλης Βρεταννίας και Σουηδίας κ. Δοσίθεο του Πατριαρχείου Σερβίας. Αφού εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του για την εις Κύριον εκδημία...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 22:59

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας για τον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας για τον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Με την ευκαιρία της εκλογής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου ως του 46ου Προκαθημένου στον Πατριαρχικό θρόνο του Αγίου Σάββα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πανιερ. Επίσκοπο Μεγάλης Βρεταννίας και Σουηδίας κ. Δοσίθεο του Πατριαρχείου Σερβίας.

Αφού εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του για την εις Κύριον εκδημία του προκατόχου, μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει:

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η εκλογή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και πρώην Μητροπολίτου Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας την περασμένη εβδομάδα, είναι ένδειξη της Θείας Πρόνοιας.” και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: “Είχα την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο Νόβι Σαντ τον Μάϊο του 2018. Οι συζητήσεις μας πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στα ελληνικά, αφού ο Μακαριώτατος έχει συμμετάσχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω επίσης ότι η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον νέο Πατριάρχη Σερβίας τηλεφωνικώς καθώς και γραπτώς.”

Επίσης, απευθύνει πρόσκληση προς τον Πανιερώτατο να επισκεφθεί τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας.

“Παρακαλώ μη διστάσετε να με καλέσετε και να με επισκεφθείτε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Στοκχόλμη, καθώς οι πόρτες στο γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτές για εσάς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Θα ήταν τιμή μου να σας ξεναγήσω προσωπικά στον πρόσφατα ανακαινισμένο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και να σας συγχαρώ προσωπικά για την εκλογή και την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας.”, αναφέρει.

Παράλληλα, στην επιστολή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κάνει μνεία στον προκάτοχο του Πατριαρχικού θρόνου του Αγίου Σάββα, μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Ειρηναίο.

“Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου για την εκδημία του αγαπημένου σας Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου. Με βαθύτατη θλίψη, πληροφορήθηκα την δυσάρεστη είδηση και έσπευσα να μεταφέρω την συμπάθεια μου, τις προσευχές και την υποστήριξη εκ μέρους ολόκληρης της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μετά την εις Κύριον εκδημία του, ετελέσθη μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης. Μιλώντας από την προσωπική εμπειρία που έχω αποκτήσει κατά την διάρκεια των επτά ετών ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, έχω ευτυχείς αναμνήσεις από την τελευταία επίσκεψη του αοιδίμου Πατριάρχου στην Στοκχόλμη καθώς και την συνεργασία μας.”, σημειώνει, μεταξύ άλλων.

 

Ο Πανιερ. Επίσκοπος Μεγάλης Βρεταννίας και Σουηδίας κ. Δοσίθεος του Πατριαρχείου Σερβίας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος – Το μήνυμα ενότητας και ειρήνης του νέου Προκαθημένου

Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας, τα συγχαρητήρια Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η συνάντηση με τον Βούτσιτς

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων