26/03/2020 26/03/2020 Σε πλήρη ανάληψη των καθηκόντων του έχει προχωρήσει ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, παρά τα αυστηρά μέτρα τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Σεβόμενος τις ειδικές συνθήκες, ξεκίνησε την αρχιερατική διακονία στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος επισκεπτόμενος αρχικά τις αρχές του τόπου (καϊμακάμη, δήμαρχο, διευθυντή αστυνομίας,...
26 Μαρτίου, 2020 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 9:29

Οι πρώτες ημέρες του νέου Μητρ. Ίμβρου

Διαδώστε:
Οι πρώτες ημέρες του νέου Μητρ. Ίμβρου

Σε πλήρη ανάληψη των καθηκόντων του έχει προχωρήσει ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, παρά τα αυστηρά μέτρα τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Σεβόμενος τις ειδικές συνθήκες, ξεκίνησε την αρχιερατική διακονία στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος επισκεπτόμενος αρχικά τις αρχές του τόπου (καϊμακάμη, δήμαρχο, διευθυντή αστυνομίας, διοικητή στρατονομίας, διοικητή νοσοκομείου).


Πραγματοποίησε ήδη τρεις ιερατικές συνάξεις, κι έκανε συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ίμβρου. Συναντήθηκε και επικοινώνησε με τους Προέδρους των κοινοτήτων των εφτά χωριών του νησιού. Επισκέφτηκε ναούς και ξωκκλήσια. Τελεί καθημερινώς πρωί και απόγευμα μαζί με τους κληρικούς, τις ακολουθίες στον μητροπολιτικό ναό.


Με πρωτοβουλία του διανεμήθηκαν ήδη δεκάδες δέματα ειδών πρώτης ανάγκης προς τις ευπαθείς οικογένειες και τα μοναχικά άτομα τα οποία δυσκολεύτηκαν μετά τον κατ΄ οίκον περιορισμό που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Tον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, εξέλεξε στις αρχές του μήνα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου νέο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων ωστόσο ανακοινώθηκε αναβολή στην ενθρόνισή του. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναλαμβάνει κανονικά τα καθήκοντά του, ως και εγένοτο από τις 17 Μαρτίου.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων