29/07/2021 29/07/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, χοροστάτησε στον Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης. Ανήμερα, το πρωί της εορτής, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βότση, της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας...
29 Ιουλίου, 2021 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 14:26

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Βρυούλων

Διαδώστε:
Ονομαστήρια Μητροπολίτη Βρυούλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, χοροστάτησε στον Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Ανήμερα, το πρωί της εορτής, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βότση, της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:
“Με την ζωή τους όλοι οι Άγιοι, δίδουν την μαρτυρία ότι υπάρχει Θεός, ότι η ανάπλαση μας έγινε εν Χριστώ και ότι η Εκκλησία είναι η μόνη ταμιούχος της Θείας Χάριτος. Η Σωτηρία μας επιτυγχάνεται μόνον με την ένωση μας μαζί Του. Αυτός είναι και ο λόγος που πλησιάζοντας έναν Άγιο αισθανόμεθα αγάπη, στοργή, προστασία και βοήθεια και βρίσκουμε τον δρόμο που οδηγεί στη Σωτηρία μας. Ποτέ οι Άγιοι δεν μας αποθαρρύνουν ή τρομοκρατούν, αλλά μας συνιστούν, αυτό που οι ίδιοι εβίωσαν”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων