27/10/2021 27/10/2021 Με ιεροπρέπεια εόρτασε η Ενορία του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου της Ζυρίχης τον προστάτη και έφορό της. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη π. Φανούριο Θολιώτη και τον Αρχιδιάκονό του π. Γαβριήλ Baratashvili. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, όπως...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 13:15

Πανηγύρισε η ενορία της Ζυρίχης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ενορία της Ζυρίχης

Με ιεροπρέπεια εόρτασε η Ενορία του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου της Ζυρίχης τον προστάτη και έφορό της.

Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη π. Φανούριο Θολιώτη και τον Αρχιδιάκονό του π. Γαβριήλ Baratashvili.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της, ο Ποιμενάρχης είχε μακρά συνάντηση με την ομάδα των νέων της Ενορίας, η οποία συγκροτήθηκε πρό τριετίας με την συντονιστική μέριμνα και επιστασία του εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Καθηγητού Δρος Στεφάνου Αθανασίου.

Μετά την ομιλία του Μητροπολίτου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Τήν Τρίτη, 26η Οκτωβρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχη. Συλλειτούργησαν οι συνοδοί του Μητροπολίτου, ο Ιερ. Προϊστάμενος της ομόρου Ενορίας του St. Gallen Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κασσώτης, ο Ιερ. Προϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολ. Δρ π. Εμμανουήλ Σημανδηράκης και ο εφημέριος Δρ. π. Στέφανος Αθανασίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων