29/11/2021 29/11/2021 Με ευλάβεια και εκκλησιαστική τάξη η γαλλόφωνη ενορία της Γενεύης ετίμησε την ιερή μνήμη της προστάτιδός της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στο ομώνυμο ναΐδριο (Κρύπτη), το ευρισκόμενο κάτωθεν του σταυροπηγιακού ναού του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, ο...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 14:26

Πανηγύρισε η γαλλόφωνη ενορία της Γενεύης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η γαλλόφωνη ενορία της Γενεύης

Με ευλάβεια και εκκλησιαστική τάξη η γαλλόφωνη ενορία της Γενεύης ετίμησε την ιερή μνήμη της προστάτιδός της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στο ομώνυμο ναΐδριο (Κρύπτη), το ευρισκόμενο κάτωθεν του σταυροπηγιακού ναού του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος προέστη της τελεσθείσης στην γαλλική γλώσσα Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό Αρχιμανδρίτη π. Φανούριο Θολιώτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο γαλλοφώνων ενοριών της Ι. Μητροπόλεως και Ιερατικώς Προϊστάμενο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Sadkowski και τον Αρχιδιάκονό π. Γαβριήλ Baratashvili.

Τους ύμνους κατά την Θεία Λειτουργία έψαλε η χορωδία της γαλλοφώνου ενορίας με χοράρχη της τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Pierre Ronget.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Αλέξανδρος Sadkowski ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του ιδίου και των συνοδών του στην γαλλόφωνη ενορία της Γενεύης, για την διαρκή στήριξή του και την πατρική αγάπη, με την οποία περιβάλλει την ενορία.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη θερμώς τον π. Αλέξανδρο για το σοβαρό έργο, το οποίο με αυταπάρνηση επιτελεί στην ενορία του, και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς, ευχαρίστησε τα μέλη της λαμπρής χορωδίας και ευχήθηκε προς όλους για το υπόλοιπο της Τεσσαρακοστής και τις επικείμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων