03/02/2020 03/02/2020 Την παρέμβαση της Γερμανίας, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μαυροβούνιο, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Χάικο Μάας, ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος. Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του αναφέρεται στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ορθόδξοι Χριστιανοί στο Μαυροβούνιο μετά την υιοθέτηση του νέου θρησκευτικού νόμου. Την...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 7:56

Παρέμβαση του Μητρ. Γερμανίας για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Παρέμβαση του Μητρ. Γερμανίας για το Μαυροβούνιο

Την παρέμβαση της Γερμανίας, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μαυροβούνιο, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Χάικο Μάας, ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.
Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του αναφέρεται στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ορθόδξοι Χριστιανοί στο Μαυροβούνιο μετά την υιοθέτηση του νέου θρησκευτικού νόμου. Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ο Μητρ. Γερμανίας τονίζει ότι ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία των Ορθοδόξων και τονίζει: “Οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας στο Μαυροβούνιο επηρεάζονται άμεσα από αυτά τα μέτρα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη συνεχή πνευματική παρουσία και την πολιτιστική κληρονομιά για περισσότερο από οκτακόσια χρόνια”.

“Ανησυχούμε βαθύτατα για τις συνεχείς εντάσεις στην κοινωνία του Μαυροβουνίου, όπου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για να διατηρήσουν τους ιερούς τόπους τους.
Προσεύχομαι για την προστασία των Ορθοδόξων Χριστιανών και των Χριστιανών στο Μαυροβούνιο από οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών τους δικαιωμάτων” αναφέρει, τονίζοντας ότι “προσβλέπει στην απεριόριστη υποστήριξη των διπλωματικών προσπαθειών της Γερμανίας στον αγώνα για τη θρησκευτική ελευθερία τόσο σε αυτό το μέρος της χώρας όσο και σε όλο τον κόσμο”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων