08/12/2019 08/12/2019 Ετελέσθη σήμερα το πρωί η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Πέτρου Doyard στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Ο Διάκονος Πέτρος είναι συνταξιούχος παιδίατρος και κατοικεί στην Τουλόν όπου θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Η σύζυγός του είναι αγιογράφος ελληνικής καταγωγής. Ο νέος Διάκονος διακρίνεται...
08 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:01
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2019 - 20:13

ΠΑΡΙΣΙ: Ένας συνταξιούχος παιδίατρος στις τάξεις του ιερού κλήρου

Διαδώστε:
ΠΑΡΙΣΙ: Ένας συνταξιούχος παιδίατρος στις τάξεις του ιερού κλήρου

Ετελέσθη σήμερα το πρωί η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Πέτρου Doyard στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ο Διάκονος Πέτρος είναι συνταξιούχος παιδίατρος και κατοικεί στην Τουλόν όπου θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Η σύζυγός του είναι αγιογράφος ελληνικής καταγωγής. Ο νέος Διάκονος διακρίνεται για την ευσέβειά του και την έμπρακτη προσφορά του στην ενορία της Τουλόν.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη εξευρέσεως ευλαβών κληρικών για να στελεχώσουν τις ανά τη Γαλλία ενορίες και εξήρε το ρόλο της διδασκαλίας των ελληνικών στα διάφορα σχολεία της χώρας.

Στο σχολείο της ελληνικής ενορίας της Τουλόν, στο οποίο δίδασκε ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, έμαθε ελληνικά ο π. Πέτρος και έτσι εμβάθυνε στα ελληνικά θεολογικά γράμματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων