17/06/2019 17/06/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τουλόν, στη Γαλλική Ριβιέρα, λειτούργησε την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Κωνσταντίνου Παπακοσμά, εφημερίου του Ι. Ναού, π. Ανδρέα Louchkoff, π. Serge Herasynenko και π. NikolayMayabor, εφημερίων των ρωσόφωνων ενοριών της πόλης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε...
17 Ιουνίου, 2019 - 9:59

Πεντηκοστή στη Γαλλική Ριβιέρα

Διαδώστε:
Πεντηκοστή στη Γαλλική Ριβιέρα

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τουλόν, στη Γαλλική Ριβιέρα, λειτούργησε την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Κωνσταντίνου Παπακοσμά, εφημερίου του Ι. Ναού, π. Ανδρέα Louchkoff, π. Serge Herasynenko και π. NikolayMayabor, εφημερίων των ρωσόφωνων ενοριών της πόλης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού της Πεντηκοστής.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Μελιτηνής αναφέρθηκε στο θαύμα της γλωσσολαλιάς των πρώτων 120 Αποστόλων, όπως αυτό αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων. “Αδελφοί Χριστιανοί σήμερα ψάλλαμε τόσο όμορφους βυζαντινούς και σλαβονικούς ύμνους, προσευχηθήκαμε στα ρουμανικά, γαλλικά, ελληνικά, γεωργιανά και ρωσικά. Στις κοινότητές μας στην ομογένεια διατηρούμε ζωντανή τη φλόγα της πρώτης Εκκλησίας. Δεν στήνουμε ανάμεσά μας τείχη με δομικά υλικά τη γλώσσα, το τυπικό και την παράδοση. Ξεπερνάμε όλα τα τεχνητά και κατευθυνόμενα εμπόδια που προκαλούν διχασμό και όλοι μαζί εργαζόμαστε για το καλό της Εκκλησίας και τη σωτηρία των ψυχών μας”, υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, μεταξύ άλλων.

Στο τέλος ο εφημέριος του Ι. Ναού π. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς πρόσφερε δώρο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο στον Θεοφιλέστατο, ενώ η ουκρανική παιδική χορωδία του αφιέρωσε ένα παραδοσιακό τραγούδι.

Ακολούθησε δεξίωση στην αυλή του Ι. Ναού με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων