26/01/2022 26/01/2022 Η Ορθόδοξη Ενορία Παναγίας της Διαρκούς Βοηθείας στην πόλη Leoben εόρτασε πανηγυρικά τα Άγια Θεοφάνεια και τον Αγιασμό των υδάτων την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ναό της Παναγίας συμπαραστατούμενος από τον π. Νεμάνια Komnenov, ιερατικώς Προιστάμενο και τον π....
26 Ιανουαρίου, 2022 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 17:21

Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Αυστρίας στο Λεόμπεν

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Αυστρίας στο Λεόμπεν

Η Ορθόδοξη Ενορία Παναγίας της Διαρκούς Βοηθείας στην πόλη Leoben εόρτασε πανηγυρικά τα Άγια Θεοφάνεια και τον Αγιασμό των υδάτων την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ναό της Παναγίας συμπαραστατούμενος από τον π. Νεμάνια Komnenov, ιερατικώς Προιστάμενο και τον π. Στέφανο Lorbek, Διάκονο της Ενορίας καθώς και τον πρεσβύτερο π. Αριστείδη Γανώση και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο Rugyko.

 

 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην Επιφάνεια του Τριαδικού Θεού κατά το Βάπτισμα του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη και στην παντοτινή παρουσία Του στην Εκκλησία και στη ζωή κάθε βαπτισμένου πιστού. Κατά το Άγιο Βάπτισμα ο Χριστιανός αποβάλλει τον παλαιό άνθρωπο και ενδύεται το Χριστό για να καθάρει, να αλλάξει τον εαυτό του και να φέρει τον Αγιασμό στους γύρω του και στον κτιστό κόσμο. Ο «φωτισμένος» πιστός βλέπει το Αληθινό Φως, τον Χριστό, και Τον αναγνωρίζει με τα μάτια της καρδιάς του, όπως ο Τυφλός της Ιεριχούς, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην κυριακάτικη ευαγγελική περικοπή του θαύματος της θεραπείας του Τυφλού. Κάλεσε τους πολυπληθείς ενορίτες να ζούν ενωμένοι με το Χριστό, με ειρήνη, αγάπη και αλληλοσυμπαράσταση ώστε να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να έχουν στόχο τη Σωτηρία και την κληρονομία της Βασιλείας των Ουρανών.

 

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερέας, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς και τους Διακόνους, τέλεσε εντός του Ι. Ναού την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και αγίασε το πλήρωμα.

 

 

Κλήρος και λαός, στη συνέχεια, ψάλλοντας ύμνους των Θεοφανείων κατευθύνθηκαν με πομπή προς τη γέφυρα του ποταμού Μούρ. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε το Αγιασμό των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό για να αγιασθεί η φύση μαζί με τους ανθρώπους. Στη τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και δημοτικών αρχών και φορέων της πόλεως προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία και βοήθεια που προσφέρουν στο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ευχήθηκε επίσης για όλους να είναι ευλογημένο, ευφρόσυνο και καρποφόρο το Νέο Έτος, ώστε να συμπράττουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως και υγείας ψυχής και σώματος των συνανθρώπων.

 

 

Επανερχόμενοι στον Ιερό Ναό οι ενορίτες και οι πολυάριθμοι επισκέπτες από τις γύρω περιοχές, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας από τη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού, συναντήθηκαν στους χώρους της Ενορίας για το παραδοσιακό εορταστικό κέρασμα. Εκεί είχαν τη ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους αλλά και με τον Ποιμενάρχη τους και τους άλλους κληρικούς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων