16/11/2021 16/11/2021 Σημαντικές επαφές με εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας της Δανίας καθώς και με διπλωμάτες είχε κατά τη διάρκεια της ποιμαντορικής επίσκεψής του στη Δανία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες π. Σωσίπατρο Στεφανούδη και π. Αλέξανδρο Λουκάτο, αφίχθη στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη,...
16 Νοεμβρίου, 2021 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2021 - 10:16

Ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κλεόπα στη Δανία

Διαδώστε:
Ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κλεόπα στη Δανία

Σημαντικές επαφές με εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας της Δανίας καθώς και με διπλωμάτες είχε κατά τη διάρκεια της ποιμαντορικής επίσκεψής του στη Δανία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας.

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες π. Σωσίπατρο Στεφανούδη και π. Αλέξανδρο Λουκάτο, αφίχθη στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Νοεμβρίου 2021.

Το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με εκπροσώπους της εκεί ομογένειας στην πόλη Roskilde, η οποία απέχει 30 περίπου χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη, και στην ενορία που τιμάται στο όνομα του Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, τα θυρανοίξια του οποίου τελέστηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2018. Το βράδυ του Σαββάτου, ο Ποιμενάρχης με την συνοδεία του, τους δύο κληρικούς, παρεκάθισε σε δείπνο που προσέφερε ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στη Δανία κ. Νικόλαος Κοτροκόης. Στο δείπνο παρεκάθισαν επίσης ο επιτετραμμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δανία κ. Ιάκωβος Γκιρακοσιάν και οι συνεργάτες της Ελληνικής Πρεσβείας κ.κ. Γεώργιος Γαϊτάνης και Σωκράτης Τραγότσης.

Την επομένη, Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο ναό του Αγίου Γεωργίου. Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Καλού Σαμαρείτη, που είναι ο ίδιος ο Χριστός και στα πρόσωπα των πληγωμένων από τη ζωή και από μας τους ίδιους αδελφών μας, προσκαλώντας τους χριστιανούς και ιδιαίτερα τους κληρικούς να λάβουν θέση σε καθημερινά ζητήματα ανθρωπίνων σχέσεων και συμπεριφορών, φέρνοντας τον καθένα μας προ των ευθυνών μας.

Ακολούθως, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Νικόλαος Κοτροκόης και ο Εξοχ. Επιτετραμμένος κ. Ιάκωβος Γκιρακοσιάν.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες π. Σωσίπατρος Στεφανούδης και π. Αλέξανδρος Λουκάτος, τους δε ύμνους έψαλλαν οι κ.κ. Παντελεήμων Σμυρνάκης, Αναστάσιος Γαλανόπουλος και Δημήτριος.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του ναού, όπου ο Ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ενορίας και το Εκκλησιαστικό της Συμβούλιο.

Το απόγευμα της ιδίας, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στη Στοκχόλμη, συνοδευόμενος από τον π. Σωσίπατρο, ο δε π. Αλέξανδρος επέστρεψε οδικώς στο Όσλο.

Photos courtesy of Mr. Anastasios Galanopoulos.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων