20/06/2022 20/06/2022 Με την ευλογία του Θεού, μετά από την αναγκαστική διακοπή δυόμιση περίπου χρόνων λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν και πάλι τα κοινά γεύματα αγάπης στις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Κορέας. Στην Ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ, μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων,  19 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε για πρώτη...
20 Ιουνίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 16:32

Πρώτο κοινό γεύμα αγάπης στη Σεούλ μετά την πανδημία

Διαδώστε:
Πρώτο κοινό γεύμα αγάπης στη Σεούλ μετά την πανδημία

Με την ευλογία του Θεού, μετά από την αναγκαστική διακοπή δυόμιση περίπου χρόνων λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν και πάλι τα κοινά γεύματα αγάπης στις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Κορέας.

Στην Ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ, μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων,  19 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην μετά των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού εποχή, το κοινό γεύμα αγάπης σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης χαράς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος στον σύντομο χαιρετισμό του κάλεσε όλους σε ευχαριστία προς τον Θεό για την μεγάλη δωρεά Του και παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη πνευματική και κοινωνική σπουδαιότητα της κοινής τράπεζας ως συνέχεια της ευχαριστηριακής Τραπέζης. Υπενθυμίζοντας την μοναστική παράδοση των κοινοβίων, σύμφωνα με την οποία μετά την θεία Λειτουργία οι μοναχοί ή οι μοναχές με ψαλμωδίες κατευθύνονται εν πομπή προς την τράπεζα της Μονής, για να συνεχίσουν την «λειτουργία μετά την Λειτουργία», παρότρυνε όλους να συμμετέχουν στο κοινό γεύμα αγάπης με την λαχτάρα της επικοινωνίας των αδελφών μεταξύ τους, «γιατί στο πρόσωπο του αδελφού ή της αδελφής, που συντρώγει στο ίδιο τραπέζι, μπορούμε να δούμε τον Χριστό· μπορούμε να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με τον Χριστό εν ετέρα μορφή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων