20/02/2023 20/02/2023 Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και ιερουργούντος του Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Ι. Ναός της Ρώμης. Παρέστησαν ο Σεβ. Καρδινάλιος Giovanni Battista Re, Πρύτανις του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, ο Σεβ. Καρδινάλιος Angelo de Donatis Βικάριος της Α. Αγιότητος για την...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 14:09

Ρώμη: Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Διαδώστε:
Ρώμη: Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και ιερουργούντος του Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Ι. Ναός της Ρώμης.

Παρέστησαν ο Σεβ. Καρδινάλιος Giovanni Battista Re, Πρύτανις του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, ο Σεβ. Καρδινάλιος Angelo de Donatis Βικάριος της Α. Αγιότητος για την Επισκοπή της Ρώμης, ο Mons. Andrea Palmieri Γραμματεύς του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, ο Mons. Marco Gnavi εκ μέρους της Κοινότητος του Αγίου Αιγιδίου, εκπρόσωποι όλων των Δογμάτων και ομολογιών και αντιπροσωπεία της Anticamera Vaticana.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Ελλάδος στην Ιταλία κ. Ελένη Σουρανή και οι Πρέσβεις της Κύπρου, Βελγίου και Σερβίας. Επίσης οι Πρέσβεις παρά τη Αγία Έδρα με επικεφαλής τον Πρέσβυ της Κύπρου κ. Γεώργιο Πουλίδη, Πρύτανη των Πρέσβεων στο Βατινανό, η Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Αικατερίνη Γεωργίου και οι Πρέσβεις της Ουκρανίας, Σερβίας, Κροατίας και Ιράκ.

Επίσης εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτιστικών αρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων