20/01/2020 20/01/2020 Την Ελληνορθόδοξη Παροικία στο Πριγκιπάτο του Μονακό, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ,  κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κοινότητας του κρατιδίου. Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον οποίο εκκλησιάζεται επίσης μεγάλος αριθμός σλαβόφωνων Ορθοδόξων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο. Μετά το πέρας της...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 11:43

Στο Μονακό ο Μητροπολίτης Γαλλίας

Διαδώστε:
Στο Μονακό ο Μητροπολίτης Γαλλίας

Την Ελληνορθόδοξη Παροικία στο Πριγκιπάτο του Μονακό, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ,  κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κοινότητας του κρατιδίου.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον οποίο εκκλησιάζεται επίσης μεγάλος αριθμός σλαβόφωνων Ορθοδόξων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευλόγησε την βασιλόπιτα της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό και εξήρε την συμβολή της Προέδρου κυρίας Σοφίας Βαχάρη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο επίσημος προσκεκλημένος της Κοινότητας, Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, προσέφερε στην Πρόεδρο και στον Μητροπολίτη Γαλλίας αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Ύδρας.

Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του, ο ιερατικώς προϊστάμενος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μιχαήλ Σελινιωτάκης και η Πρόεδρος της Κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων