25/05/2023 25/05/2023 Η Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή σε όλες τις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε κάθε Ενορία τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση για την λήξη της πανδημίας Covid-19. Η μεγάλη διάρκεια της πανδημίας, που ξεκίνησε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την...
25 Μαΐου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 22:09

Συντήρηση ιστορικών κειμηλίων στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας

Διαδώστε:
Συντήρηση ιστορικών κειμηλίων στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας

Η Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή σε όλες τις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε κάθε Ενορία τελέστηκε ευχαριστήρια δέηση για την λήξη της πανδημίας Covid-19. Η μεγάλη διάρκεια της πανδημίας, που ξεκίνησε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 5 Μαΐου 2023, προκάλεσε, ως γνωστόν, 6 εκατομμύρια θανάτους και περισσότερες από 570 εκατομμύρια μολύνσεις.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναπέμφθηκε προς τον Θεό Ευχαριστήρια Προσευχή, η οποία συντάχθηκε ειδικά για την περίπτωση και για το γεγονός ότι χάρις στο άπειρο έλεός Του κλήρος και λαός προστατεύθηκε από την θανατηφόρα αυτή νόσο.

Αλλά η Κυριακή 14 Μαΐου ήταν επίσης μια ξεχωριστή μέρα χαράς και ευγνωμοσύνης προς τον Θεό, γιατί ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα. Κι αυτό το όνειρο ήταν η συντήρηση των κειμηλίων της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, τα οποία έχει στην κατοχή της (εικόνες, ιερά λειτουργικά σκεύη, άμφια και παλαίτυπα), και χρονολογούνται από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα και προέρχονται από την Ρωσία και την Ελλάδα.

Στην συλλογή των κειμηλίων περιλαμβάνονται και πολύτιμα λειτουργικά σκεύη, που αποτελούσαν απαραίτητο και ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (Εκ.Σ.Ε.), κατά την διάρκεια του Κορεατικού πολέμου (1950-1953), αλλά και μετά την ανακωχή, που παρέμεινε ως ειρηνευτική δύναμη (1953-1955).

Για τον σκοπό αυτό ήρθαν από την Ελλάδα οι συντηρητές έργων τέχνης: κ. Ηλίας Παπαγεωργίου, κ. Κωνσταντίνος Τσούρμας και κ. Παναγιώτα Αποστόλου, οι οποίοι με την βοήθεια πολλών εθελοντών Κορεατών και Σλαβοφώνων, κατόρθωσαν να συντηρήσουν ένα μεγάλο μέρος των κειμηλίων.

Οι δύο μεγάλες εικόνες της Παναγίας και του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, μετά την συντήρησή τους, τοποθετήθηκαν σε προσωρινά τρίποδα στο κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου το Σάββατο πριν από τον Μεγάλο Εσπερινό. Έτσι οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να δουν από πολύ κοντά τις εικόνες αυτές πριν την τοποθέτησή τους στα μόνιμα προσκυνητάρια τους. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ράντισε με αγιασμό τις εικόνες ενώ χορός Σλαβοφώνων έψαλαν τα απολυτίκια της Παναγίας και του Αγίου Σεραφείμ.

Στα πρόσωπα όλων ήταν έκδηλη η χαρά και η συγκίνηση από το αποτέλεσμα του έργου συντηρήσεως των κειμηλίων αφενός και αφετέρου για την εκπλήρωση του καθήκοντος όλων για να τα παραδώσουν σε καλή κατάσταση στις επόμενες γενεές των Ορθοδόξων στην Κορέα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023.5.5.~13. 성화복원작업

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων