27/10/2021 27/10/2021 Την Τρίτη, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου, ο οποίος ήγε τα ονομαστήριά του. Συλλειτούργησαν ιερείς της Ιεράς  Μητροπόλεως και παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ. Τ. Χ. Ε., η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 15:27

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου, ο οποίος ήγε τα ονομαστήριά του.

Συλλειτούργησαν ιερείς της Ιεράς  Μητροπόλεως και παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ. Τ. Χ. Ε., η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του μεγάλου Αγίου πολιούχου της Θεσσαλονίκης και στην σημασία που έχει το μαρτύριό του ως παράδειγμα αντιμετώπισης των δοκιμασιών στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης ευχαρίστησε το εκκλησίασμα, που παρευρέθηκε στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσει τον Άγιο Δημήτριο αλλά και να συνεορτάσει την ονομαστική του εορτή.

Μετά την τέλεση της αρτοκλασίας, ο εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης απηύθυνε ευχετήριο χαιρετισμό προς τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του κλήρου και του λαού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εδέχθη τις ευχές των πιστών.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων