26/06/2019 26/06/2019 Στην Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν της Ολλανδίας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο πρόσφατα και εκ βάθρων ανακαινισμένο Καθολικό της Μονής, μετά το πέρας της οποίας τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο τής μακαριστής Ηγουμένης...
26 Ιουνίου, 2019 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2019 - 14:51

Τριετές μνημόσυνο της Γερόντισσας Μαρίας στην Μονή του Άστεν

Διαδώστε:
Τριετές μνημόσυνο της Γερόντισσας Μαρίας στην Μονή του Άστεν

Στην Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν της Ολλανδίας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο πρόσφατα και εκ βάθρων ανακαινισμένο Καθολικό της Μονής, μετά το πέρας της οποίας τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο τής μακαριστής Ηγουμένης και κτιτόρισσας της εν λόγω Μονής Γερόντισσας Μαρίας. Η μακαριστή Γερόντισσα ήταν Ολλανδικής καταγωγής, εγκολπώθηκε την Ορθοδοξία, αφιερώθηκε στον Θεό με το μοναχικό σχήμα, γαλουχήθηκε στην Ορθόδοξη μοναστική παράδοση σε διάφορα μοναστήρια της Ελλάδος και επέστρεψε στην πατρίδα της όπου ίδρυσε την Μονή της Θεοτόκου, η οποία σήμερα αποτελεί πνευματικό πνεύμονα όχι μόνο για την Ολλανδία, αλλά και για ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα της Γερόντισσας Μαρίας, στο ευρύ πνεύμα της, την γνησιότητα της πίστης της, τον ζήλο για την άνθιση του μονήρους βίου και της πνευματικής ζωής των Ορθοδόξων στην κεντρική Ευρώπη, και την παρρησία την οποία έχει τώρα στον θρόνο του Θεού και στην Κυρία Θεοτόκο, στην οποία αφιέρωσε το μοναστήρι της.

Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Καθολικού της Μονής αποτελούσε όνειρο και επιθυμία της μακαριστής κτιτόρισσας, ένα έργο το οποίο κλήθηκε να πραγματοποιήσει η διάδοχός της και σημερινή Ηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα και η περί αυτήν μικρή, αλλά δυναμική αδελφότητα, με την υποστήριξη και ευλογία του οικείου Μητροπολίτου και την συνεισφορά όλων των ενοριών της Μπενελούξ και των φίλων της Μονής από όλη την Ευρώπη.

Ακολούθησε κέρασμα στον αύλειο χώρο της Μονής και τρισάγιο επί του τάφου της Γερόντισσας Μαρίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων