05/05/2019 05/05/2019 Το Σάββατο της Διακαινησίμου, 4 Μαΐου 2019, στην επ΄ ονόματι της Αγίας Αικατερίνης τιμώμενη Κρύπτη του Ιερού Πατριαρχικού και Σταυροπηγιακού Ναού του Αγίου Παύλου, όπου φιλοξενείται η γαλλόφωνη Ενορία Γενεύης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του ρουμανικής καταγωγής Θεολόγου κ. Ιωάννου-Βασιλείου Velecico.  Ο νεοχειροτονηθείς εγεννήθη την 9η Οκτωβρίου 1987 στο Campulug...
05 Μαΐου, 2019 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2019 - 14:40

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητρ. Ελβετίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου από τον Μητρ. Ελβετίας
Το Σάββατο της Διακαινησίμου, 4 Μαΐου 2019, στην επ΄ ονόματι της Αγίας Αικατερίνης τιμώμενη Κρύπτη του Ιερού Πατριαρχικού και Σταυροπηγιακού Ναού του Αγίου Παύλου, όπου φιλοξενείται η γαλλόφωνη Ενορία Γενεύης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του ρουμανικής καταγωγής Θεολόγου κ. Ιωάννου-Βασιλείου Velecico.  Ο νεοχειροτονηθείς εγεννήθη την 9η Οκτωβρίου 1987 στο Campulug της Μολδαβίας, είναι δε έγγαμος και πατήρ ενός τέκνου. Θεολογία εσπούδασε στο Εκκλησιαστικό Σεμινάριο της Σουτσεάβας και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Babeş Bolyai του Cluj-Napoca. O νέος Διάκονος συμπεριελήφθη στο δυναμικό της γαλλόφωνης Ενορίας Γενεύης. Μετά την εις πρεσβύτερον χειροτονία του στο προσεχές μέλλον, θα ανατεθεί εις αυτόν από τον οικείο Ποιμενάρχη η διαποίμανση ρουμανοφώνων πιστών ανά την επικράτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.
 
Πηγή: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων