29/03/2020 29/03/2020 Την Δ΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 29 Μαρτίου 2020, ημέρα μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, με την παρουσία μόνο...
29 Μαρτίου, 2020 - 22:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2020 - 22:04

Ζητώντας από τον Θεό να ελεήσει σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση

Διαδώστε:
Ζητώντας από τον Θεό να ελεήσει σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση

Την Δ΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 29 Μαρτίου 2020, ημέρα μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, με την παρουσία μόνο δύο κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, ως ο επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνεται η τοπική Εκκλησία, προσέφερε στο Θεό τα Δώρα της Ευχαριστίας για όλη την Μητρόπολη, μνημονεύοντας τα ονόματα των αρχιερέων και κληρικών της Μητροπόλεως και των λοιπών ορθοδόξων παρουσιών ενταύθα, αλλά και των «δι’ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων» πιστών, και ζητώντας από τον Θεό να ελεήσει όλους τους ανθρώπους σε αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση «κατά τὸ πλῆθος τοῦ ἐλέους» Του.

Τοιουτοτρόπως, η Ιερά Μητρόπολις, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, δεν μένει «αλειτούργητη» αλλά συνεχίζει και θα συνεχίσει να προσφέρει την Ευχαριστία «ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς».

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων