18/07/2022 18/07/2022 Τη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής τίμησαν και στην ομογένεια των ΗΠΑ με μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Whitestone στη Νέα Υόρκη από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Του Νικόλαου Ζαΐμη  “Προσευχόμαστε για τις ψυχές των αδικοχαμένων αδελφών μας που χάθηκαν στην εισβολή στην Κύπρο πριν από σαράντα οκτώ χρόνια....
18 Ιουλίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 11:10

Αμερικής: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου

Διαδώστε:
Αμερικής: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου

Τη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής τίμησαν και στην ομογένεια των ΗΠΑ με μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Whitestone στη Νέα Υόρκη από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

“Προσευχόμαστε για τις ψυχές των αδικοχαμένων αδελφών μας που χάθηκαν στην εισβολή στην Κύπρο πριν από σαράντα οκτώ χρόνια. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ, και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον κόσμο να ξεχάσει. Οι προσευχές μας για τις ψυχές τους είναι επίσης κραυγές προς τον ουρανό για δικαιοσύνη. Θυμόμαστε τις κατεστραμμένες εκκλησίες και εικόνες της Κύπρου, τα ιερά αντικείμενα που εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της άδικης διχοτόμησης αυτού του νησιού το οποίο αποτελεί θεμέλιο πολιτισμού που μετρά περισσότερα από εννέα χιλιάδες χρόνια”, ανέφερε σε σημείο της ομιλία του.

Κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την άδικη κατοχή

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιμονή που πρέπει να υπάρχει για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την άδικη κατοχή. “Πρέπει με την ίδια πίστη να επιμείνουμε για μια δίκαιη λύση για την Κύπρο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε ουσία σε όλες τις προσπάθειές μας για την Κύπρο. Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει αυτή την άδικη κατοχή. Έτσι, αργά αλλά σταθερά, θα δούμε τις αποδείξεις που λαχταράμε, μια δίκαιη και ειρηνική λύση για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας”, ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε και στα ελληνικά μετά την ολοκλήρωση της ομιλία του στα αγγλικά τονίζοντας τη δίκαιη λύση που αναζητείται για το Κυπριακό.

Η αναφορά στην Αγία Σοφία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομιλία του και στη συμπλήρωση δύο ετών από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την προσευχή που είχε γίνει εκεί από μουσουλμάνους στις 24 Ιουλίου 2020, προκαλώντας θλίψη στην παγκόσμια κοινή γνώμη για την ενέργεια αυτή. “Την ίδια εβδομάδα, θυμόμαστε πώς άλλαξε το καθεστώς στην πολύτιμή μας Αγία Σοφία. Είναι σαν οι ίδιες δυνάμεις που προσπαθούν να κυριαρχήσουν στους άλλους με τη βία να αναζητούν τη διαγραφή των ψυχών μας. Αλλά δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα ενδώσουμε. Θα τα θυμόμαστε όλα αυτά!”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων