30/05/2020 30/05/2020 Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ χθες βράδυ, μετά τον θάνατο στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη. Με ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκανε αναφορά στην δολοφονία του George Floyd, γράφοντας: “Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να...
30 Μαΐου, 2020 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 15:31

“Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους”

Διαδώστε:
“Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους”

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ χθες βράδυ, μετά τον θάνατο στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη.

Με ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκανε αναφορά στην δολοφονία του George Floyd, γράφοντας:

“Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Nα εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους”.

Στην πόλη όπου ο άνδρας έχασε τη ζωή, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και ήρθαν και πάλι σε σύγκρουση με την αστυνομία. Με την κατάσταση μάλιστα να δείχνει πως ξεφεύγει, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Ουάλτς, κινητοποίησε την Εθνοφρουρά, προκειμένου να επιβάλει την τάξη.

Παρόμοια η κατάσταση και στη Νέα Υόρκη όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Έγιναν μάλιστα τουλάχιστον 30 συλλήψεις στην περιοχή του Μανχάταν, καθώς διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με έναν να τραυματίζεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων