07/12/2021 08/12/2021 Κοντά στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Καμπέρας βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Ο Σεβασμιώτατος προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό, ενώ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους στην αυστραλιανή πρωτεύουσα. Αναλυτικότερα, την...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 1:23

Με τους ομογενείς της Καμπέρας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Διαδώστε:
Με τους ομογενείς της Καμπέρας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Κοντά στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Καμπέρας βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Ο Σεβασμιώτατος προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό, ενώ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.

Αναλυτικότερα, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, στον ίδιο Ιερό Ναό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε δύο εξέχοντα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας, την κ. Σωτηρία Λιάγκη και τον κ. Mick Calatzis, με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Το απόγευμα της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Πέτρο Κηπουρό.

Η κ. Σωτηρία Λιάγκη αποτελεί μια μεγάλη ευεργέτιδα της τοπικής Εκκλησίας, αφού όχι μόνο συνεισφέρει οικονομικά στις ανάγκες της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, αλλά έχει αναλάβει επίσης την ανέγερση του ελληνορθόδοξου ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Σημειωτέον ότι για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο και την εξαιρετική προσφορά της στην κοινωνία, η κ. Λιάγκη τιμήθηκε νωρίτερα φέτος από την αυστραλιανή πολιτεία με το Μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας (Medal of the Order of Australia – ΟΑΜ).

Ο κ. Mick Calatzis είναι υψηλόβαθμο και διακεκριμένο στέλεχος της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (AFP), όπου υπηρετεί ευσυνείδητα επί 38 συναπτά έτη. Πρόκειται, μάλιστα, για τον πρώτο ελληνικής καταγωγής Αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας. Σήμερα υπηρετεί ως Αστυνομικός Επιθεωρητής στην Βόρεια Περιφέρεια της Καμπέρας, ενώ είναι επίσης Πρόεδρος του Δικτύου Πολιτιστικής και Γλωσσικής Ποικιλομορφίας (Cultural and Linguistic Diversity Network) της AFP.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων