28/03/2021 28/03/2021 Με επίκεντρο τον ιστορικό και πρώτο ελληνορθόδοξο ναό της Βικτώριας, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής, 28 Μαρτίου 2021, στη Μελβούρνη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μετά από την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε Δοξολογία επί τη εθνική...
28 Μαρτίου, 2021 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2021 - 19:18

Μελβούρνη: Δοξολογία και εκδήλωση για το ’21 στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Δοξολογία και εκδήλωση για το ’21 στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού

Με επίκεντρο τον ιστορικό και πρώτο ελληνορθόδοξο ναό της Βικτώριας, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής, 28 Μαρτίου 2021, στη Μελβούρνη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Μετά από την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε Δοξολογία επί τη εθνική εορτή από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευμένιο Βασιλόπουλο, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε, ως αυστραλογεννημένος, στους Έλληνες μετανάστες που, σαν ήρωες κι εκείνοι, έφτασαν ως τους Αντίποδες, κατάφεραν να προκόψουν και διαφύλαξαν τα ιδανικά, τις παραδόσεις και την πίστη των προγόνων τους.

Ακολούθως, στο προαύλιο του Ιερού Ναού έλαβε χώρα ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, η οποία περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο αναπαράστασης της ορκωμοσίας των αγωνιστών στην Αγία Λαύρα, καθώς επίσης τραγούδια και χορευτικές επιδείξεις.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες ομογενείς και όχι μόνο, ενώ παρέστησαν και εκφώνησαν ομιλίες ο Γενικός Πρόξενος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος, ο οποίος διαβίβασε στους παρευρισκόμενους την αγάπη και τις θερμές ευχές του Αρχιεπισκόπου.

 

 

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων