30/04/2021 30/04/2021 Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε η ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο εκκλησίασμα για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, στην πορεία προς την...
30 Απριλίου, 2021 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 18:59

Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο Σύδνεϋ

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε η ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο εκκλησίασμα για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, στην πορεία προς την κορύφωση του Θείου Δράματος, παρατηρώντας καταρχάς ότι όλα τα πρόσωπα που έγιναν διώκτες του Χριστού, είχαν άδοξο τέλος και έμειναν στην αφάνεια.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον Σταυρό, που ενώ αποτελούσε όργανο βασανισμού, έγινε όργανο αγιασμού, όπως επισήμανε, από τη στιγμή που ο Χριστός άπλωσε τα χέρια Του και έχυσε το αίμα Του. Απηύθυνε δε προς τους πιστούς την παράκληση: “Όταν προσκυνάμε τον Σταυρό, να σκεφτόμαστε ότι τον Χριστό τον σταύρωσαν άνθρωποι, σαν εμάς”. Και ο λόγος, όπως εξήγησε, ήταν το γεγονός ότι στην ψυχή τους είχαν μίσος και εμπάθεια. “Όταν κάποιος έχει μίσος και εμπάθεια, αυτό που κάνει είναι να παίρνει τον Θεό και να τον βάζει στον Σταυρό”, επισήμανε και συνέχισε: “Όταν πικραίνουμε τους ανθρώπους, όταν τους αδικούμε, όταν τους συκοφαντούμε, και όταν παραθεωρούμε και δε δείχνουμε αγάπη στα πρόσωπα τα οποία είναι δίπλα μας, δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκαναν όλοι αυτοί που σταύρωσαν τον Χριστό. Και όταν το κάνουμε αυτό, είναι σα να ξανασταυρώνουμε τον Χριστό”.

Στον αντίποδα, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε το παράδειγμα της εσταυρωμένης αγάπης, που είναι ο θυσιαζόμενος Χριστός στον Γολγοθά, για να τονίσει ότι “δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από την αγάπη αυτή, η οποία δεν κρατάει τίποτα για τον εαυτό της”. “Αυτή είναι η αγάπη της Εκκλησίας, να αγαπούμε τον άλλον με όλη μας την ύπαρξη και να μη φοβόμαστε να δώσουμε τον εαυτό μας”, προσέθεσε. “Αγάπη της Εκκλησίας”, συμπλήρωσε, “είναι ο καθένας από εμάς να αυτομειώνεται, να αυτοελαττώνεται, να αυτοταπεινώνεται, για να δίνει χώρο στο πρόσωπο του πλησίον”.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους δεκάδες πιστούς που βρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο προάστιο Marrickville, ήταν και η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Αυστραλία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων