30/04/2021 30/04/2021 Κατανυκτικά τελέσθηκε η Εσπερινή Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου. Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στη συνέχεια προσεκλήθη στον ιστορικό Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού όπου ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο πατέρα Jean-Sébastien Tuloup. Ο π. Jean άνοιξε το οστεοφυλάκιο του...
30 Απριλίου, 2021 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 9:11

Ο Μελιτηνής Μάξιμος στο οστεοφυλάκιο του Αγίου Ιωάννου στην Λυών

Διαδώστε:
Ο Μελιτηνής Μάξιμος στο οστεοφυλάκιο του Αγίου Ιωάννου στην Λυών

Κατανυκτικά τελέσθηκε η Εσπερινή Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στη συνέχεια προσεκλήθη στον ιστορικό Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού όπου ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο πατέρα Jean-Sébastien Tuloup. Ο π. Jean άνοιξε το οστεοφυλάκιο του Ναού για να προσκυνήσει ο Θεοφιλέστατος τα ι. λείψανα μεταξύ των οποίων και Αγίων της Ανατολής της πρώτης χιλιετίας. Στον συγκεκριμένο Ναό έλαβε χώρα η γνωστή Σύνοδος μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 1274. Ο π. Jean ξενάγησε τον Επίσκοπο Μελιτηνής και του ανέλυσε την ιστορία πολλών εκκλησιαστικών κειμηλίων που κατέχει ο συγκεκριμένος ιστορικός ναός.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στη συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων